Tre av fyra betaltjänster är osäkra

Ett enda företag klarade datainspektionens granskning.

När Datainspektionen presenterade resultatet av myndighetens granskning av hur de fyra betaltjänstföretagen SEQR, Trustly, WyWallet och Klarna hanterar användarnas personuppgifter, är SEQR den enda som blir godkänd utan anmärkningar. Datainspektionen har undersökt vilka uppgifter som samlas in om de som använder tjänsterna och hur dessa uppgifter används.

- Säkerheten och integriteten hos våra användare är A&O för SEQR och utgör grunden för hela vår teknologi. Vi är väldigt glada för att detta nu även bekräftats av den svenska staten, säger Seamless vd Peter Fredell.

Den teknologi som SEQR använder säkerställer att ingen information om användarna kommer i orätta händer. Av Datainspektionens rapport framgår också att inspektionen gör bedömningen att säkerheten hos SEQR uppfyller kraven i personuppgiftslagen.

- Vid sidan av den tekniska säkerheten är det också viktigt att uppgifter om de individer som använder nya betallösningar används på ett korrekt och transparent sätt. Därför är det extra glädjande att SEQR, som den enda av de granskade betallösningarna, har fått svart på vitt att vi uppfyller lagkraven kring respekt för användarnas personliga integritet, säger Peter Fredell.

SEQR finns idag lanserad för iOS, Android och Windows Phone. Mer information finns på SEQR:s webbplats www.seqr.se.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Akta dig för kedjebrev

Akta dig för kedjebrev

Den utbredda användningen av e-post och sociala nätverk har blåst nytt liv i de tidigare kedjebreven. Men vad kan man göra för att så effektivt som möjligt identifiera en bluff, och vad ska du göra sen?

Läs mer

Nyeste

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Sauron-virus har varit dolt i fem år

En farligt virus med namnet Sauron har hållit sig dolt i datorer i flera år. När som helst kan det aktiveras för att stjäla lösenord och filer.

Läs mer

Lura gisslantagarna - säkerhetskopiera

Ransomware är vår tids största hot mot dig och dina filer, men genom att vara förutseende och en smula förberedelse kan du lura IT-brottslingarna. Lösningen heter säkerhetskopiering.

Läs mer