Surfa säkert med lösenorden bakom lås och bom

Många webbplatser kräver att du kommer ihåg ett lösenord, men det är en mycket dålig lösning att använda samma överallt. Med det här programmet kan du nöja dig med att komma ihåg ett enda utan att behöva rucka på säkerheten.

Hämta artikeln här

De flesta använder lösenord – eller borde åtminstone göra det. I takt med att vi utnyttjar internetbanker, webbutiker, auktionstjänster och mycket annat behövs det snart inloggning och lösenord överallt. Många klarar det genom att hitta på ett enkelt och bra lösenord, det tycker de åtminstone själva, som de senare använder överallt. Problemet är att lösenord sällan är så säkra som vi tror. Framför allt är de inte säkrare än den osäkraste webbplats vi besöker. Det kan nog vara så att en hackare aldrig tar sig in bakom bankens dubbelsäkrade virtuella murar för att stjäla ditt lösenord, men använder du samma lösenord i en nätbutik som har det lite si och så med säkerheten kan ett stulet lösenord vara en möjlighet för att komma åt alla platser med samma lösenord. Samtidigt är det självklart att 20 kombinationer av lösenord är svårare att minnas vid in­logg­ning än bara ett enda.

För att göra det lättare använder många lösenord som är varianter på samma tema. Andra sparar lösenordet på en papperslapp ­eller i ett dokument. Tyvärr är detta inga säka lösningar, men det är det smarta programmet PasswordBox.

Du kan installera Pass­word­­Box i webbläsaren, på datorn, pekdator och smartmobilen.

Numera kan du dessutom skapa komplexa lösenord till alla de platser du använder och spara dem i PasswordBox. Sedan räcker det med att komma ihåg Masterlösenordet till Pass­wordBox. Programmet är enkelt att använda och hjälper dig dessutom att skydda annat än bara lösenord.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

Falsk e-post: Skatteverket

Falsk e-post: Skatteverket

Se upp för e-post som ser ut att komma från Skatteverket och som lovar pengar tillbaka.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Nyeste

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Sauron-virus har varit dolt i fem år

En farligt virus med namnet Sauron har hållit sig dolt i datorer i flera år. När som helst kan det aktiveras för att stjäla lösenord och filer.

Läs mer

Lura gisslantagarna - säkerhetskopiera

Ransomware är vår tids största hot mot dig och dina filer, men genom att vara förutseende och en smula förberedelse kan du lura IT-brottslingarna. Lösningen heter säkerhetskopiering.

Läs mer