koder_komse_082014

Surfa säkert med lösenorden bakom lås och bom

Många webbplatser kräver att du kommer ihåg ett lösenord, men det är en mycket dålig lösning att använda samma överallt. Med det här programmet kan du nöja dig med att komma ihåg ett enda utan att behöva rucka på säkerheten.

16 oktober 2014

De flesta använder lösenord – eller borde åtminstone göra det. I takt med att vi utnyttjar internetbanker, webbutiker, auktionstjänster och mycket annat behövs det snart inloggning och lösenord överallt. Många klarar det genom att hitta på ett enkelt och bra lösenord, det tycker de åtminstone själva, som de senare använder överallt. Problemet är att lösenord sällan är så säkra som vi tror. Framför allt är de inte säkrare än den osäkraste webbplats vi besöker. Det kan nog vara så att en hackare aldrig tar sig in bakom bankens dubbelsäkrade virtuella murar för att stjäla ditt lösenord, men använder du samma lösenord i en nätbutik som har det lite si och så med säkerheten kan ett stulet lösenord vara en möjlighet för att komma åt alla platser med samma lösenord. Samtidigt är det självklart att 20 kombinationer av lösenord är svårare att minnas vid inloggning än bara ett enda.

För att göra det lättare använder många lösenord som är varianter på samma tema. Andra sparar lösenordet på en papperslapp eller i ett dokument. Tyvärr är detta inga säka lösningar, men det är det smarta programmet PasswordBox.

Du kan installera PasswordBox i webbläsaren, på datorn, pekdator och smartmobilen.

Numera kan du dessutom skapa komplexa lösenord till alla de platser du använder och spara dem i PasswordBox. Sedan räcker det med att komma ihåg Masterlösenordet till PasswordBox. Programmet är enkelt att använda och hjälper dig dessutom att skydda annat än bara lösenord.

Kanske är du intresserad av...