Senaste Microsoftbluffen

Övertygande bedragare utger sig för att ringa från Microsoft.

På senaste tiden har tusentals kunder blivit uppringda av en övertygande försäljare som påstår sig ringa från Microsoft. Bedragaren försöker övertyga sina offer om att deras dator är smittad och att enda lösningen är att betala honom pengar för att han ska ta bort viruset och installera ett antivirus, ett avtal som löper över flera år och som kommer att kosta hundratals dollar.

Säljaren, som kallar sig Sam Parker, uppger att han ringer från Microsoft i Kanada och är engelsktalande. Bland annat påstår han att din dator drabbats av ett elakartat virus och att datorn antagligen kommer att krascha inom några timmar, men säkerhetsansvarig Magnus Lindkvist på Microsoft tar helt avstånd från det här sättet att ringa upp kunderna och pressa dem på pengar.

- Vi arbetar absolut inte på det här sättet. Inget seriöst företag skulle göra så. Enda gången någon från Microsoft skulle ringa upp från supporten är om man själv har kontaktat supporten och bett om att bli uppringd, säger han till Sveriges Radio.Om du misstänker att du är drabbad kan du surfa till Microsofts webbplats och ladda hem ett gratisprogram som säker igenom din dator på jakt efter hot.

Här hittar du Microsoft Safety ScannerLäs mer om olika sorters bedrägerier riktade emot Windowsanvändare på Microsofts webbplats.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Komplett säkerhetskopiering

Komplett säkerhetskopiering

Läs om hur säkerhetskopieringen blir bäst och var du ska spara den. Lär dig använda gratis säkerhetskopieringsprogram.

Läs mer

Nyeste

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Sauron-virus har varit dolt i fem år

En farligt virus med namnet Sauron har hållit sig dolt i datorer i flera år. När som helst kan det aktiveras för att stjäla lösenord och filer.

Läs mer

Lura gisslantagarna - säkerhetskopiera

Ransomware är vår tids största hot mot dig och dina filer, men genom att vara förutseende och en smula förberedelse kan du lura IT-brottslingarna. Lösningen heter säkerhetskopiering.

Läs mer