Ny säker SSD

Ny lösning bryter sönder stulna lagringsenheter.

Det brittiska företaget SecureDrives har lanserat en ny säkrare version av SSD-enhet, som primärt vänder sig för datorer som används för att förvara affärshemligheter eller används hos myndigheter som hanterar känslig information. SSD-enheten heter Autothysis128t och erbjuder kryptering och tvåstegsautentisering, men dessutom en inbyggd mekanism som fysiskt spräcker och förstör NAND-kretsarna som lagrar all data, vilket gör det i det närmaste omöjligt att få ut någon information.

Självförstöringen kan konfigureras för att aktiveras på flera olika sätt, blanda annat när någon försöker att fysiskt manipulera enheten eller om SATA-kopplingen störs. Man har även byggt in GSM och batteri i enheten, vilket gör det möjligt att skicka ett SMS för att förstöra enheten oberoende av var den befinner sig, och som extra komplement kan mekanismen triggas när det inbyggda batteriet tar slut.

Bortsett från säkerhetsfunktionerna är det en relativt medelmåttig SSD med läs- och skrivhastigheter på uppemot 127 respektive 120 MB/sek. Lagringskapaciteten på Securedrives Autothysis128t är 128 gigabyte och den kostar 1 20 brittiska pund. Något svenskt pris finns ännu inte.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Jösses, finns det så många sabotageprogram

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Nyeste

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Sauron-virus har varit dolt i fem år

En farligt virus med namnet Sauron har hållit sig dolt i datorer i flera år. När som helst kan det aktiveras för att stjäla lösenord och filer.

Läs mer

Lura gisslantagarna - säkerhetskopiera

Ransomware är vår tids största hot mot dig och dina filer, men genom att vara förutseende och en smula förberedelse kan du lura IT-brottslingarna. Lösningen heter säkerhetskopiering.

Läs mer