Kidnapparvirus angriper smart-tv

IT-kriminella tar plats i vardagsrummet. De låser smart-tv:n och kräver betalt!

Säkerhetsföretaget Trend Micro har hittat en ny och oväntad form av kidnapparvirus som specifikt angriper smarta tv-apparater.

Kidnapparviruset FLocker visar först en skärm där de it-kriminella utger sig för att vara från den amerikanska cyberpolisen. De påstår att du har gjort någonting olagligt på internet och därför har smart-tv:n låsts. De kräver förstås en lösensumma för att låsa upp tv:n igen.

Lösensumman är på 200 dollar, men underligt nog kräver de att betalningen sker i presentkort till Apples webbutik iTunes Store.

Smittar via Android-telefoner
Kidnapparvirus infekterar vanligen datorer, smartmobiler och nu även smart-tv genom att man klickar på en osäker länk eller hämtar en infekterad app. I det här fallet hoppar dock viruset från mobiltelefonen till tv:n om båda två använder operativsystemet Android.

Enligt Trend Micro är FLocker dock förhållandevis enkelt att ta bort från tv:n, men de rekommenderar att den som har drabbats tar kontakt med tv-tillverkaren innan några åtgärder sätts in.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Indirekt attack mot App Store

Indirekt attack mot App Store

Bedrägeri har fått infekterade appar att publiceras.

Läs mer

Tomten stjäl din information

Tomten stjäl din information

Sabotageprogram förklätt till julspel har redan infekterat tusentals Android-mobiler.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Utrota de oönskade programmen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLUtrota de oönskade programmen

Håll datorn ren från farliga program. Vi visar hur du genomsöker både datorn och Android-telefonen efter oönskade program och hur du plockar bort dem.

Läs mer

Nyeste

Städa bort Delta Search från datorn

Har du råkat få in Delta Search som sökmotor i datorn? Så här enkelt får du bort sabotageprogrammet.

Läs mer

Virusattack mot smart-tv

IT-kriminella tar plats i vardagsrummet. De låser tv:n och kräver betalt!

Läs mer

Tomten stjäl din information

Sabotageprogram förklätt till julspel har redan infekterat tusentals Android-mobiler.

Läs mer