Spåra dina spårare

F-Secure lanserar ny spårtjänst.

Det finska säkerhetsföretaget F-Secure har lanserat Tracker Mapper, ett verktyg som på ett visuellt sätt och i realtid, visar vem som försöker spåra dina aktiviteter på Internet. Verktyget är ett tillägg till F-Secures populära VPN- och spårningsskydd Freedome och har utvecklats för att möta efterfrågan hos användarna för att de ska kunna se vilka spårningsförsök som blockeras av programmet.
Spårning av användare har de senaste åren blivit allt vanligare, en nyligen genomförd undersökning gjord av F-Secure Labs i september 2015 visar att över hälften av världens 100 största sajter är just tjänster som spårar användarnas surfvanor.

- Vi har märkt både en oro och ett intresse hos användarna att se och förstå mer hur de spåras online, säger Xerxes Malekani på F-Secure i ett pressmeddelande. Allt fler förstår att just spårning är en stor del av deras internetanvändande och att det blivit en massindustri. Trots det har det varit mycket svårt att få en enkel överblick över vem som spårar vad och när.

Tracker Mapper visar vilka webbplatser som försöker samla in information om användaren som själv kan välja att använda eller stänga av funktionen, och all data raderas automatiskt efter tre dagar för att skydda användarens integritet. Den som vill kan skapa rapporter som kan sparas under obegränsad tid.

Freedome finns för iOS, Android, Windows PC, OS X samt Amazon Fire. Tracker Mapper finns som tillägg för OS X och Windows PC. Senare under året planeras även versioner av Tracker Mapper för övriga plattformar.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

IP-adresserna på nätet börjar ta slut

IP-adresserna på nätet börjar ta slut

Internetleverantörer måste sätta i gång med att införa den så kallade IP version 6, för att IP-adresserna till datorutrustning inte ska ta slut på internet.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Världens farligaste webbplatser

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLVärldens farligaste webbplatser

Webbsidorna du bör undvika om du tänker på din säkerhet och vill slippa hackare och virus.

Läs mer

Nyeste

Här får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Säkrare lösenord

Med de här enkla tipsen tar det 180 365 000 år att knäcka ett lösenord.

Läs mer

Chattrobot löpte amok

Microsofts chattrobot löpte amok med rasistiska och diskriminerande kommentarer. Läs vad som hände.

Läs mer