Kolla om webbsidan är farlig

Även om det inte syns är webbsidan här till vänster livsfarlig för din dator. Sidan är nämligen fylld med virus. Det finns ett smart sätt att undvika farliga webbsidor genom att kontrollera dem innan man öppnar dem.

Hämta artikeln här

Det är nästan omöjligt att med blotta ögat avgöra om en webbsida är farlig eller säker. Det är tyvärr ganska vanligt att mindre nogräknade webbsidor kan installera skadlig kod i datorn utan att det märks. Vissa virus är hopplösa att bli av med och riktigt farliga, så det finns all anledning att vara försiktig.

Det finns dock sätt att skydda sig redan innan något virus ens försöker ta sig in i datorn. Genom att kontrollera en okänd webbplats innan den öppnas går det att se om den är ofarlig eller inte. Trend Micros verktyg Site Safety Center visar snabbt om det går att lita på en webbplats. Genom att kopiera webbadressen från exempelvis sökresultaten i Google och klistra in den i Trend Micros verktyg, visar det sig omgående om det finns något att se upp med. Det här verktyget är perfekt för att skydda sig mot allehanda elände, som till exempel tangentbordsloggare som läser av allt som skrivs på tangentbordet eller obehagliga utpressningsprogram som krypterar allt i datorn för att sedan begära betalt för att låsa upp innehållet.

http://global.sitesafety.trendmicro.com/Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Kolla om webbsidan är farlig

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLKolla om webbsidan är farlig

Använd den här onlinetjänsten för att kontrollera okända webbsidor.

Läs mer

IP-adresserna på nätet börjar ta slut

IP-adresserna på nätet börjar ta slut

Internetleverantörer måste sätta i gång med att införa den så kallade IP version 6, för att IP-adresserna till datorutrustning inte ska ta slut på internet.

Läs mer

Nyeste

Här får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Säkrare lösenord

Med de här enkla tipsen tar det 180 365 000 år att knäcka ett lösenord.

Läs mer

Chattrobot löpte amok

Microsofts chattrobot löpte amok med rasistiska och diskriminerande kommentarer. Läs vad som hände.

Läs mer