Nalle Puh kan göra din pc sjuk

Hackare utnyttjar alla hjärtans dag till att sprida skadliga program i internetsurfares datorer.

Torsdag den 14 februari är det alla hjärtans dag, även kallad Valentindagen, en dag då människor över stora delar av världen gör något extra för den de håller kär, och innehavare av blomster- och chokladbutiker gnuggar sina händer av förtjusning. Dessvärre håller it-brottslingar också på traditionen att ägna sig åt ytterst kreativa påhitt kring högtidsdagar, och på Alla hjärtans dag i år har hackare bakom det beryktade "Storm botnet" förbättrat sin programkod, så att antivirusprogram får problem med att upptäcka och stoppa den.

Hackarna skickar miljontals e-brev med Valentin-hälsningar till intet ont anande personer, med förhoppningen om att åtminstone några få ska öppna och klicka på en länk i den elektroniska posten. Den skickar offren vidare till en webbplats, där Nalle Puh med vänner hälsar välkomna med en gullig hälsning. Det ser helt oskyldigt ut, men samtidigt försöker webbplatsen att installera programmet "Valentine.exe".

Om det sker på din dator kommer den att bli en del av Storm-nätet, som genast sätter i gång med att spamma andra nätanvändare med liknande skadlig e-post, och förvandla din dator till en långsam zombie-maskin. Enligt säkerhetsföretagen Trend Micro och CSIS är de första Valentin-hälsningarna med Nalle Puh redan i omlopp.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Forum nytt mål för hackare

Forum nytt mål för hackare

Utpressning och bedrägerier hot för både användare och forumägare.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Skydda datorn mot hackare

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSkydda datorn mot hackare

Det räcker med ett felklick för att datorn ska smittas. Höj säkerheten och skydda dig på rätt sätt.

Läs mer

Du får inget nytt fingeravtryck

Du får inget nytt fingeravtryck

Om någon stjäl dina fingeravtryck är skadan omöjlig att reparera!

Läs mer

Nyeste

Gör det svårare för bedragarna

Så skyddar du dig när du handlar online.

Läs mer

Nytt bedrägeriförsök

Nya sätt att luras.

Läs mer

Vänliga hackare?

Vänlighet är alltid bra, men i ett fall är det bara skrämmande. Hackarens.

Läs mer