Forum nytt mål för hackare

Utpressning och bedrägerier hot för både användare och forumägare.

Allt fler forum på nätet blir hackade, enligt polisen. Det blir också allt vanligare att forumägarna utsätts för utpressning på olika sätt. Det är inte alls ovanligt att hackaren tar kontakt med forumägaren, talar om att de hittat ett säkerhetshål i deras forum och erbjuder sin hjälp att täta läckan, mot betalning förstås.

– Det här är en form av förtäckt utpressning som man pysslar med. Man tar betalt för att täta den läckan man själv har skapat, säger Rikspolisstyrelsens IT-brottsspecialist Anders Ahlqvist till Sveriges Radio.

Ofta handlar det dock om att hackarna vill komma åt e-postadresser och lösenord som kan ge dem tillträde till andra konton på nätet. Därför är det väldigt viktigt att inte använda samma lösenord på olika konton, att byta lösenord ofta och inte använda för simpla lösenord som är lätta att lista ut.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Du får inget nytt fingeravtryck

Du får inget nytt fingeravtryck

Om någon stjäl dina fingeravtryck är skadan omöjlig att reparera!

Läs mer

Du kan vara undersökt av hackare

Du kan vara undersökt av hackare

Att använda sökmotorer för att hitta din e-postadress och telefonnummer har blivit ett verktyg för kriminella på internet.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Stoppa hackarna

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLStoppa hackarna

Lär dig söka igenom din dator efter farliga rootkit och stoppa hackarna innan de tar över din pc.

Läs mer

Nyeste

Gör det svårare för bedragarna

Så skyddar du dig när du handlar online.

Läs mer

Nytt bedrägeriförsök

Nya sätt att luras.

Läs mer

Vänliga hackare?

Vänlighet är alltid bra, men i ett fall är det bara skrämmande. Hackarens.

Läs mer