Testa din dators säkerhet

Du kanske tror att du har koll, men hur säker är din dator egentligen?

Testa datorn är ett verktyg framtaget av Post- och Telestyrelsen (PTS) för att testa och upptäcka svagheter i säkerheten på en enskild dator ansluten till Internet. Verktyget upptäcker säkerhetsbrister för olika operativsystem, versioner och varianter som till exempel Windows, Linux och Mac OS X.

När du surfar till sidan utförs en stor mängd olika tester för att kunna upptäcka så kallade säkerhetsbrister. Testerna utförs över Internet utan att någon speciell programvara behöver installeras på din dator. Med hjälp av information om allmänt kända säkerhetsbrister avgör dessa tester om din dator är öppen för intrång. Säkerhetstesterna visar dock inte om du har ett antivirusprogram och brandvägg, eller om du har uppdaterat ditt operativsystem och din webbläsare. Detta är naturligtvis också viktigt för datorsäkerheten.

Testa själv hos PTS på adressen testadatorn.pts.se.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Rensa datorn från virus

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLRensa datorn från virus

Städa bort alla virus i datorn med hjälp av programmet AVG Rescue CD.

Läs mer

Testa din dators säkerhet

Testa din dators säkerhet

Du kanske tror att du har koll, men hur säker är din dator egentligen?

Läs mer

Tjuven sticker med din dator

Tjuven sticker med din dator

Din nya bärbara dator har ett litet låshål på baksidan, så att du kan låsa fast den i elementet när du går hemifrån. Dessvärre visar våra omfattande test, att låssystemet enbart är för syns skull. Se de avslöjande videorna här.

Läs mer

Nyeste

Hackare kan låsa upp din bil

Med en apparat som stjäl nyckelkoder kan hackare låsa upp din bil på avstånd.

Läs mer

Testa datorns säkerhet

Testa och se hur säker din dator är.

Läs mer

Slut med IE-support

Den 12 januari i år slutade Microsoft ge support av äldre versioner av webbläsaren Internet Explorer. Läs om hur du ser till att ha den senaste versionen installerad i din dator.

Läs mer