Slut med support på äldre versioner av Internet Explorer

Den 12 januari i år slutade Microsoft ge support av äldre versioner av webbläsaren Internet Explorer. Läs om hur du ser till att ha den senaste versionen installerad i din dator.

När supporten nu är slut för gamla versioner av Internet Explorer rekommenderar vi att du snabbast möjligt uppgraderar till den nyaste versionen, det vill säga Internet Explorer 11. Först då kommer webbläsaren att vara säker även i fortsättningen. Enligt Microsoft fortsätter uppdateringarna och den tekniska supporten för Windows 10, Windows 8.1 och Windows 7.

Uppdateringar är nödvändiga för att nya sårbarheter ska kunna stävjas. För att datorn även i fortsättningen ska vara skyddad mot de senaste hoten är det därför viktigt att alla program, inklusive webbläsaren, är uppdaterade till de senaste versionerna. I Windows 10 finns redan Internet Explorer 11 tillsammans med den nya webbläsaren Edge.

Om automatiska uppdateringar är aktiverade i Kontrollpanelen bör den senaste versionen av Internet Explorer redan vara installerade i din dator.

För att se vilken vilken version av Internet Explorer du har i datorn startar du programmet och klickar på kugghjulet överst till höger. Välj Om Internet Explorer för att se versionsnumret. Är det 11 behöver du inte göra mer. I samma dialogruta bör du dock se till att Installera nya versioner automatiskt är förbockat.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gratis säkerhetstest från Symantec

Gratis säkerhetstest från Symantec

Internet kan vara en farlig plats för dig och din digitala identitet. Gratis säkerhetstest gör det möjligt att hitta både virus och säkerhetshål i datorn.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Rensa datorn från virus

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLRensa datorn från virus

Städa bort alla virus i datorn med hjälp av programmet AVG Rescue CD.

Läs mer

Testa din dators säkerhet

Testa din dators säkerhet

Du kanske tror att du har koll, men hur säker är din dator egentligen?

Läs mer

Nyeste

Hackare kan låsa upp din bil

Med en apparat som stjäl nyckelkoder kan hackare låsa upp din bil på avstånd.

Läs mer

Testa datorns säkerhet

Testa och se hur säker din dator är.

Läs mer

Slut med IE-support

Den 12 januari i år slutade Microsoft ge support av äldre versioner av webbläsaren Internet Explorer. Läs om hur du ser till att ha den senaste versionen installerad i din dator.

Läs mer