9 internetplågor

Internet är en fantastisk uppfinning och ett spännande tids­fördriv. Men det kan snabbt leda till mer gråa hår och i värsta fall bli en riktig plåga. Läs här hur du undviker de värsta upplevelserna på nätet.

Hämta artikeln här

Ladda ned hela artikeln och läs mer om hur du undviker de värsta upplevelserna på nätet.

Internet finns överallt i form av nyheter, annonser, e-post och e-handel av alla tänkbara slag. Många sköter sin ekonomi via nätet, de kontrollerar hälsan och spårar upp gamla skolkamrater med mera. Faktum är att vi är uppkopplade mot nätet mer eller mindre oavbrutet. Under loppet av de tjugo år som internet existerat har det påverkat och ändrat vår vardag i grunden. I dag är det faktiskt svårt att tänka sig ett liv utan det internet som många av oss faktiskt använder mer än tv, radio och tidningar. Men när allt går snett kan internet också driva vem som helst till vansinne med dumma och irriterande småproblem, som alla kännetecknas av att de slukar tid eller i värsta fall blir till ett hot mot privatliv och bankkonto – om oturen är framme.

Så illa brukar det sällan gå, men det är ändå klokt att vara uppmärksam och försiktig på internet. I den här artikeln kan du bland annat se hur du skyddar mot en del av de hot som finns på internet och hur du fixar en webbläsare som ofta fryser. Du får också veta vad som krävs för att öka hastigheten och hur du gör dig av med en rad irriterande företeelser på internet.


Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Här får du inte klicka

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHär får du inte klicka

Undvik att bli lurad eller att få inkorgen fylld med skräppost. Här ska du aldrig klicka.

Läs mer

Jösses, finns det så många sabotageprogram

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Nyeste

Jösses, finns det så många sabotageprogram

550 miljoner program är designade att skada din dator

Läs mer

Sauron-virus har varit dolt i fem år

En farligt virus med namnet Sauron har hållit sig dolt i datorer i flera år. När som helst kan det aktiveras för att stjäla lösenord och filer.

Läs mer

Lura gisslantagarna - säkerhetskopiera

Ransomware är vår tids största hot mot dig och dina filer, men genom att vara förutseende och en smula förberedelse kan du lura IT-brottslingarna. Lösningen heter säkerhetskopiering.

Läs mer