10 tips som gör din mobil säker

Din mobiltelefon är inte bara värdefull för dig, utan även för kriminella. Här ger vi några goda råd om hur du kan skydda din telefon mot virus och skadliga program samt hur du undviker att simpla ficktjuvar kommer åt telefonen.

Hämta artikeln här

Smartmobilen har på kort tid blivit en av våra käraste ägodelar. Den ersätter inte bara den fasta telefonen och kameran, utan även datorn, plånboken, banken och mycket annat. Det fina med en modern telefon är att det går att lägga till nya funktioner med hjälp av appar.

Det är visserligen praktiskt att ha allting med sig, men i takt med att allt mer känslig information sparas i telefonen blir den också attraktivare för tjuvar och andra kriminella. Därför är det viktigt att skydda telefonen på bästa sätt.

När det gäller säkerhet och telefoner rör det sig i själva verket om två saker:

För det första måste telefonen skyddas mot digitala skurkar som med hjälp av farliga program, spioner och annat försöker snappa upp din privata information.

För det andra: gäller det att se till att skydda telefonen om den blir stulen rent fysiskt, så att tjuven inte hur som helst komma åt innehållet.

Båda dessa scenarier är tyvärr rätt vanliga och de drabbar dag­ligen tusentals människor på olika sätt. Det finns dock en hel del att göra för att förhindra att viktig information hamnar i fel händer.

Följer du våra råd har du kommit en bra bit på vägen till en säkrare telefon.

> Skydda din mobil och pekdator


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Ingen semester för tjuvarna

Ingen semester för tjuvarna

I Sverige får Polisen in 35-40 000 anmälningar om borttappade eller stulna mobiler per år, och ju mer vi rör på oss, desto fler mobiler tappar vi bort.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Töm telefonen innan du säljer den

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTöm telefonen innan du säljer den

Se till att ingen kan komma åt dina privata bilder, filer och annat i telefonen när du säljer den.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hjälp! Min mobil har blivit stulen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHjälp! Min mobil har blivit stulen

Bli inte panikslagen om något snor mobilen

Läs mer

Nyeste

Hjälp! Min mobil har blivit stulen

Bli inte panikslagen om något snor mobilen

Läs mer

10 tips för en säkrare mobiltelefon

Simpla tjuvar och farliga hackare är ute efter våra telefoner. Men det går att skydda sig.

Läs mer

Skydda din mobil och pekdator

Android är en lekplats för kriminella. Så här gör du för att skydda dig.

Läs mer