Windows 8.1

Windows 8.1 kommer i höst

Den 18 oktober kommer den nya versionen av operativsystemet.

21 augusti 2013

Den uppdaterade versionen av Windows 8, kallad Windows 8.1, kommer utöver buggfixar och putsad funktonalitet att innehålla en rad nyheter. Bland annat kommer Internet Explorer att lansera en helt ny generation med version 11.0. Man har även arbetat med att förenkla navigationen för mus och tangentbord, vilket innebär att den tidigare fokuseringen på enbart pekskärmar späs ut.

Alla inbyggda appar kommer att få förbättringar, och sökfunktionen utökas med sökresultatet från sökmotorn Bing gör att ge en samlad bild av webben, appar, filer, Skydrive och vilka åtgärder du kan vidta. Det kommer vara möjligt att ha upp till fyra appar öppna samtidigt på skärmen, och stödet för flera skärmar utökas så att det går att köra appar på olika skärmar.

Inställningarna för datorn förenklas och går att nå utan att gå via Kontrollpanelen, en detalj många som är vana med tidigare versioner av Windows klagat på i den befintliga versionen av Windows 8.

Utseendemässigt kommer det att finnas fler färger och bakgrunder för startskärmen, även animerade, och man introducerar möjligheten att köra bildspel på låsskärmen. Skrivbordsbakgrund och startskärmsbakgrund kan också göras likadana, och det kommer att finnas större frihet att arrangera startskärmen och att hitta program.

Den 18 oktober ska det alltså vara dags.

Kanske är du intresserad av...