Filer_komse_052014

Kopiera filer enkelt

När du använder Utforskaren i Windows kan du bara röra dig i en enda mapp åt gången. Det smarta programmet Double Commander ger bättre överblick och det går att kopiera och flytta filer mellan två mappar på en gång.

26 mars 2014

Utforskaren är en välbekant och inbyggd funktion i Windows, men inte alltid den bästa lösningen när du behöver flytta filer eller kopiera något från en mapp till en annan. Ofta blir du tvungen att öppna ytterligare ett Utforskarfönster för att kunna se två mappar. Om du i stället använder programmet Double Commander som ligger på cd 5, har du alltid överblick över två mappar samtidigt. På så sätt blir det enkelt att flytta eller kopiera en fil från den ena mappen till den andra utan att behöva öppna ytterligare fönster.

Förutom den grundläggande men mycket användbara funktionen med dubbla fönster har programmet ännu fler smarta funktioner. Du kan exempelvis skapa en ftp-anslutning i det ena fönstret och på så sätt enkelt kopiera filer från hårddisken till en server på internet. Du kan också jämföra innehåll i två mappfönster och se vilka filer som behöver kopieras. En annan riktigt smart funktion är att du kan markera en rad filer i en mapp och låta Double Commander packa dem i en zip-fil.

Kanske är du intresserad av...