Gör egna teckensnitt

Nu får du chansen att släppa loss din kreativa sida och skapa egna och högst personliga teckensnitt, som skapas med programmet Inkscape.

Hämta artikeln här

Alla program som handlar om att skriva, till exempel Word och gratisprogrammet Libre-Office, innehåller en mängd olika teckensnitt. Dessa är ganska ofta lika varandra och inte speciellt spännande. Om du vill göra dokument, inbjudningar och brev riktigt personliga, kan du i stället använda ett helt eget teckensnitt.

Inkscape är ett program som klarar den uppgiften alldeles utmärkt. Det är enkelt att använda och har en mängd verktyg som gör det möjligt att lägga ner mycket tid och energi på att finputsa varje tecken ner i minsta detalj. Inkscape fungerar enkelt uttryckt på så sätt att du ritar alla bokstäver och siffror med musen, för att därefter spara dem som ett teckensnitt. Det går att arbeta relativt avancerat med olika lager och placera ut hjälplinjer, som gör det lättare att se var du ritar. Programmet låter dig skapa precis hur många olika teckensnitt du vill.

I den här artikeln kommer vi att visa hur du steg för steg skapar ditt eget teckensnitt.

> Hämta Inkscape

Bli expert på Office

Program Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Bli expert på Office
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

50 GB för backup

50 GB för backup

Program Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Gör dina dokument mer personliga

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLGör dina dokument mer personliga

Var dig själv även digitalt. Skapa ett eget och unikt teckensitt som fungerar i alla program.

Läs mer

Nyeste

Gör dina dokument mer personliga

Var dig själv även digitalt. Skapa ett eget och unikt teckensitt som fungerar i alla program.

Läs mer