Radera de motsträviga filerna

Stör du dig på filer som inte kan raderas i Windows, oavsett hur du bär dig åt? Programmet LockHunter låser upp de blockerade filerna, så att du kan radera eller flytta dem igen.

Hämta artikeln här

Ibland vägrar en fil att låta sig raderas eller flyttas i Windows. Det kan vara på goda grunder, till exempel att den används av ett program, men i bland är det bara ett mysterium varför du inte får göra som du vill med filen. Om du har stängt alla aktiva program och ändå inte kan göra något med filen, är det dags att ta till grövre doningar.

Det lilla men smarta programmet LockHunter tar bort den osynliga blockeringen av filen, så att den kan öppnas, raderas och flyttas efter behag. LockHunter lägger sig i menyn som dyker upp när du högerklickar på en fil i Utforskaren. Om du får ett meddelande om att en fil är låst så att du inte kan radera eller flytta den, behöver du bara högerklicka på filen och tack vare LockHunter låsa upp den med ett par musklick. Om du raderar filen via LockHunter hamnar den i Papperskorgen och du kan fortfarande plocka tillbaka den om det skulle behövas.

LockHunter kan även berätta för dig vilket program eller vilken Windows-process som har lagt beslag på filen. Om det är något som upprepas ofta, kanske du ska överväga att avinstallera programmet som ställer till med problemen.

Du kan välja att starta LockHunter och därefter lägga in filen i programmet. Vi visar både hur du använder dig av högerklicksmetoden och hur du startar programmet och sedan bearbetar filen.

Hämta LockHunter

Bli expert på Office

Program Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Bli expert på Office
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

50 GB för backup

50 GB för backup

Program Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Systemåterställning i Windows

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSystemåterställning i Windows

Med den inbyggda funktionen Systemåterställning i Windows går det att lösa annars hopplösa systemfel på bara några klick. Det går nämligen att återskapa Windows som det såg ut innan problemen började.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Dyrka upp låsta filer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLDyrka upp låsta filer

När en fil inte kan låsas upp eller flyttas kan LockHunter vara bra att ha.

Läs mer

Ta reda på om Windows är i 32- eller 64-bitarsversion

Ta reda på om Windows är i 32- eller 64-bitarsversion

Är du osäker på vilken version av Windows du har i datorn? Här ser du om den är i 32- eller 64-bitarsversion.

Läs mer

Nyeste

Allt om Keepit

Som prenumerant på PC-tidningen får du 50 gigabyte lagringsutrymme på onlinetjänsten Keepit . Det räcker långt för att spara bilder, videoklipp och dokument i säkert förvar. Läs mer i artikeln om hur tjänsten används.

Läs mer

Dyrka upp låsta filer

När en fil inte kan låsas upp eller flyttas kan LockHunter vara bra att ha.

Läs mer

Raderade bilder är inte förlorade

Har du raderat bilder av misstag kan de förmodligen räddas.

Läs mer