Skräp-appar

Nu ska vi tillsammans göra Sverige till världens renaste land. Det tycker i alla fall stiftelsen Håll Sverige Rent, som tar våra mobiltelefoner till hjälp för att lyckas.

Håll Sverige Rent har nu tagit fram en app för mobiltelefoner som förenklar när du vill rapportera om nedskräpning i din omgivning. Informationen används för att kartlägga nedskräpningen i Sverige och kan vidarebefordras till kommuner och andra markägare som kan ta bort skräpet.

Sverige ska bli världens renaste land – det är Håll Sverige Rents vision.
– En viktig del av vår verksamhet är att samla in information om skräp i vår omgivning, säger Tomas Thernström som är projektledare på Håll Sverige Rent. Men vårt land är stort och skräp gömmer sig på alla möjliga ställen. Därför är det mycket värdefullt för oss att få in rapporter från allmänheten som ju är ute och rör sig i vår natur och i våra städer.

I ett första steg kommer informationen användas till att kartlägga nedskräpningen i Sverige. Andra steget är att ta hjälp av kommuner och andra markägare för att få bort det inrapporterade skräpet.

Appen finns för Android-telefoner och för iPhone från oktober.

Det finns fler som vill att vi alla hjälps åt att hålla rent runt omkring oss. Stockholms stad meddelar att avsätter pengar för att under nästa år ta fram en egen app som stockholmarna kan använda för att rapportera inte bara nedskräpning utan även exempelvis klotter. Tanken är att appen ska använda telefonens gps och att användaren tar en bild av skräpet. Stockholms stad har som mål att skräpet/klotter ska vara borta inom 24 timmar.


Bli expert på Office

Program Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Bli expert på Office
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

50 GB för backup

50 GB för backup

Program Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
50 GB för backup

50 GB för backup

Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på PC-tidningen får du hela 50 gigabyte lagringsutrymme på internet.

Läs mer

Kreativt bildspel

Kreativt bildspel

Spännande skärmsläckare med egna bilder. Du får programmet Endless Slideshow Screensaver.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta kontroll över vännens dator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa kontroll över vännens dator

Slipp missförstånd när dina knappt datorkunniga vänner behöver hjälp med sina datorer.

Läs mer

Nyeste

Ta kontroll över vännens dator

Slipp missförstånd när dina knappt datorkunniga vänner behöver hjälp med sina datorer.

Läs mer

Skapa ditt hem i ett gratisprogram

Rita upp och inred ditt hem med millimeterprecision i Ashampoos gratisprogram Home Designer Pro 3.

Läs mer

Kompletta program gratis!

Ersätt testversionerna med kompletta program!

Läs mer