Gratis Office på webben

Varför betala dyrt för program som du kan få gratis? Kopior? Absolut inte, det är Microsoft som bjuder på en gratisversion av Word och de andra Office-programmen som klarar det mesta.

Hämta artikeln här

Word och de övriga programmen i Mic­rosoft Office ingår i världens populäraste kontorspaket. Visst finns det gratisalternativ (till ­exempel LibreOffice eller Google Docs på internet), men gillar du exempelvis Word kan det kännas besvärligt att byta. Använder du Microsoft Office på kontoret så känns det väl ganska logiskt att fortsätta med det därhemma?

Men till och med den minsta versionen av Office-paketet kostar en hel del. Visserligen får du program med avancerade funktioner, men samtidigt är det många av dem som bara få användare utnyttjar.

Konkurrensen om kunderna är turligt nog hård, och för att möta utmaningen från gratisprogrammen har Microsoft skapat en gratis specialversion av ­Office som fungerar överallt där det finns nätanslutning. Du kan till och med använda webbversionen på din smartmobil eller pek­dator, även om kvalitet och upplevelse givetvis till stor del beror på storleken på skärmen.

Office Web Apps, som paketet kallas, har inte alla funktioner som finns i det kompletta kontorspaketet, men allt det viktiga finns där. Det enda som krävs är ett Microsoftkonto och en ­internetanslutning. Dess­utom får du (förutom Office­paket) tillgång till alla dina projekt var du än befinner dig. Du kan även ge andra personer tillåtelse att redigera i dina dokument och på så sätt samarbeta utan att behöva skicka några dokument fram och tillbaka mellan er.

Här kan du läsa vad du ska göra för att komma åt Office Web Apps-paketet där många av funktionerna är desamma i flera av programmen. Här koncentrerar vi oss på ett av de mest vanliga, nämligen Word.

Office Web Apps finns på webbadressen: www.skydrive.com

Bli expert på Office

Program Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Bli expert på Office
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

50 GB för backup

50 GB för backup

Program Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Få Office gratis

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLFå Office gratis

Varför betala för Office när du kan få det gratis?

Läs mer

Gratis kontorspaket?

Gratis kontorspaket?

Det är inte nödvändigt att betala för kontorsprogram. Här är tre alternativ som är gratis.

Läs mer

Tre kontorsprogram gratis

Tre kontorsprogram gratis

Det fria kontrospaketet som matchar Microsoft Office.

Läs mer

Nyeste

Nyheterna i Office 2016

Det har kommit en ny version av Microsoft Office och frågan alla ställer sig är om det är värt att köpa det nya Officepaketet.

Läs mer

Bli expert på Office

Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Gratis kontorspaket till pekdatorn

WPS Office är ett fritt kontorspaket för att skriva, räkna och presentera med en pekdator.

Läs mer