Bränna perfekta musik-cd

Bra musik förtjänar ordentliga förutsättningar. Vi hjälper dig att samla din favoritmusik på cd som du kan lyssna till i suverän kvalitet på stereon i vardagsrummet eller bilen.

Hämta artikeln här

Många har under senare år ersatt stereon med datorn eftersom den har plats för ett jättelikt musikbibliotek och, inte minst, för att den går att använda till att strömma all tänkbar musik via internet. Tyvärr är det inte alltid som datorhögtalarna klarar av att göra musiken rättvisa, och för att riktigt kunna dra på med den volym som krävs kan du behöva välja ut dina favoritlåtar och spara dem på en ljud-cd för att spela upp någon annanstans. Det gör du enklast med programmet Burning Studio 2014 och du kan enkelt överföra hela eller delar av dina favoriter i biblioteket för att spara dem på cd.

Cd:n har varit dödsdömd sedan flera år, men för många är fortfarande den mer än 30 år gamla plastskivan med en diameter på 12 centimeter en källa till sköna stunder med fantastisk musik. Musiken kan komma från stereon i vardagsrummet eller radion i bilen, och till och med datorn fungerar fint för att spela upp cd. Läs här hur du bränner musik-cd med till exempel bara favoritmusik.

Först visar vi hur du för över ditt musikbibliotek till datorn. Sedan kan du samla alla eller enstaka låtar och bränna dem på en cd som du spelar upp via en vanlig cd-spelare. Vi använder det utmärkta programmet Ashampoo Burning Studio med 14 år på nacken. Årets version (ligger på CD 13) är ett kraftfullt program som är mycket enkelt att använda, har mängder av funktioner och som dessutom kan bränna cd i en rad ljudformat.

Skulle inte det vara tillräckligt så har vi också skaffat ett mycket bra erbjudande på uppgradering till programmets storebror. Det har ännu fler funktioner och möjligheter.

Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Flytta skivorna till datorn

Flytta skivorna till datorn

Gör digitala kopior av dina lp-skivor och ge den gamla musiken nytt liv. Det har blivit lätt att föra över musik och att redigera den med till exempel programmet Wavosaur.

Läs mer

All musik blir fri i iTunes

Apple slopar nu kopierings­skyddet från all musik i sin musikbutik på nätet – iTunes.

Läs mer

Mediespelare för vardagsrummet

Plextor PX-MPE1000UHD har en hårddisk på en terabyte och kan ställas på högkant för att ta så liten plats som möjligt bredvid tv:n i vardagsrummet.

Läs mer

Nyeste

Spotify vill ha mer pengar

Svenskägda företaget vill ta in flera miljarder för börsnotering?

Läs mer

Gör musik med din pc

Med Magix Music Maker kan du skapa egen musik på ett professionellt sätt.

Läs mer

Musiken bestäms av humöret

CES: BeoSound Moment är en ny intelligent musikanläggning som lär sig dig musiksmak, och spelar rätt musik med bara ett klick.

Läs mer