Bästa programmet för film och musik

Det finns massor med program för att spela upp film och musik som ligger på hårddisken. Många av dem är gratis – vi testar tio program och utser det bästa.

Hämta artikeln här

Allt eftersom den digitala samlingen av musik och filmer växer blir det krångligare att hålla ordning. Det kan vara svårt att hitta ett program som dels hjälper till att hålla ordning på alla filer, dels kan spela upp dem.

Det finns många kommersiella program för ändamålet och ska man använda datorn som spelare av dvd- och Blu-ray-skivor i en hemmabioanläggning kan det vara en god idé‚ att satsa på ett sådant. De flesta gratisalternativen räcker dock långt och täcker med råge de flesta behov. Nästan alla kan spela både musik och film och de kan dessutom organisera mediebiblioteket. Det finns även mer specialiserade program som kanske bara kan spela en typ av filer för att inte ta så stor plats eller för att inte tära på datorns prestanda.

Alla Windowsdatorer innehåller programmet Windows Media Player eftersom det är en del av operativsystemet. Eftersom det på många sätt är ett mycket bra program krävs det av programmen som vill vinna det här testet att de tillför något extra eller gör saker och ting bättre. Det kan röra sig om smartare funktioner eller att de är enklare att använda och bjuder på en mer strömlinjeformad upplevelse.

Läs testet och se hur de tio programmen klarar sig.

Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Gör musik med din pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLGör musik med din pc

Med Magix Music Maker kan du skapa egen musik på ett professionellt sätt.

Läs mer

Världens minsta jukebox från Philips

Världens minsta jukebox från Philips

Philips satsar hårt på sina mp3-spelare. Den här går bland annat att använda som diktafon.

Läs mer

Flytta skivorna till datorn

Flytta skivorna till datorn

Gör digitala kopior av dina lp-skivor och ge den gamla musiken nytt liv. Det har blivit lätt att föra över musik och att redigera den med till exempel programmet Wavosaur.

Läs mer

Nyeste

Spotify vill ha mer pengar

Svenskägda företaget vill ta in flera miljarder för börsnotering?

Läs mer

Gör musik med din pc

Med Magix Music Maker kan du skapa egen musik på ett professionellt sätt.

Läs mer

Musiken bestäms av humöret

CES: BeoSound Moment är en ny intelligent musikanläggning som lär sig dig musiksmak, och spelar rätt musik med bara ett klick.

Läs mer