Nu kommer Windows 10

Microsoft har dragit undan ridån för sitt nästa operativsystem, och överraskande kommer det inte att heta Windows 9 - utan Windows 10.

Microsoft offentliggjort planerna för sitt nästa operativsystem, och man har helt enkelt hoppat över Windows 9 och döpt det till Windows 10. Det avslöjades på ett pressmöte i San Fransisco tidigare i veckan.

Windows 10 kommer att bli en kombination av Windows 7 och Windows 8, och kommer att kunna köras både på datorer, smartmobiler, pekdatorer och Microsofts spelkonsol Xbox. Den största nyheten är dock att Start-menyn kommer tillbaka med en blandning av startmenyn från Windows 7 och panelerna från Windows 8. Dessutom kommer allting att finnas på skrivbordet, vilket betyder att användaren slipper växla mellan Startskärmen och skrivbordet.

I och med att Startskärmen försvinner kommer appar och program från Windows Store att öppnas i vanliga programfönster, precis som vanliga program, så du kommer både att kunna ändra storlek på dem och flytta omkring dem. Det kommer även vara möjligt att skapa flera parallella skrivbord för olika ändamål och växla mellan dem som man växlar mellan program.
Windows 10 kommer att vara klart i mitten av 2015 och det pratas om huruvida det kommer att bli gratis att uppgradera och i så fall för vilka. Det går att hämta en tidig testversion av operativsystemet redan nu, men var uppmärksam på att det inte är komplett och innehåller fel, så använd bara datorer du kan använda i experimentsyfte.
NYHETER OM LANSERINGEN AV WINDOWS 10 PÅ SVENSKA

Vi samlar löpande alla våra nyheter om Windows 10 här. Stjärnmärk (bokmärk) sidan nedan så att du alltid kan hitta den igen:


>Läs mer om Windows 10 här

Bli expert på Office

Program Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Bli expert på Office
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

50 GB för backup

50 GB för backup

Program Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta kontroll över vännens dator

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa kontroll över vännens dator

Slipp missförstånd när dina knappt datorkunniga vänner behöver hjälp med sina datorer.

Läs mer

Kreativt bildspel

Kreativt bildspel

Spännande skärmsläckare med egna bilder. Du får programmet Endless Slideshow Screensaver.

Läs mer

50 GB för backup

50 GB för backup

Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på PC-tidningen får du hela 50 gigabyte lagringsutrymme på internet.

Läs mer

Nyeste

Ta kontroll över vännens dator

Slipp missförstånd när dina knappt datorkunniga vänner behöver hjälp med sina datorer.

Läs mer

Skapa ditt hem i ett gratisprogram

Rita upp och inred ditt hem med millimeterprecision i Ashampoos gratisprogram Home Designer Pro 3.

Läs mer

Kompletta program gratis!

Ersätt testversionerna med kompletta program!

Läs mer