Firefox uppdateras igen

Firefox 7 har precis kommit. Det sker ganska snabbt efter lanseringen av version 6 och dessvärre kan de snabba uppdateringarna ge problem. Dessutom finns betaversionen av Firefox 8 redan att hämta hem för test.

Så har då Firefox 7 släppts kort efter att vi fick sexan. Bland nyheterna finner vi bättre minneshantering, som ska åtgärda problemet med att Firefox tar för mycket ramminne som det sedan inte släpper. Firefox ska även starta snabbare och vara allmänt kvickare än tidigare versioner.

Visst låter det bra med ökad hastighet och snabbare utveckling, men det finns en rad problem om man vill hänga med i framkanten av utvecklingen. Den största uppmärksamheten med den nya versionen är att den kommer så snabbt efter uppdateringen till Firefox 6.

Under 2011 har Mozilla släppt hela tre versioner av sin populära webbläsare. Det ger problem för många företag, som har svårt att hänga med när de tvingas rulla ut nya versioner varje kvartal till de anställda. När de har installerat klar en version har det kanske kommit två nya.

Mozilla försvarar sig med att webbläsaren i första hand är utvecklad för privat bruk. Det visar sig dock att många enskilda också väntar med att uppdatera Firefox. En anledning är att tilläggen till webbläsaren inte hänger med de heller och därmed ställs användarna inför valet att ta bort tillägg som inte fungerar med den nya versionen eller att hålla kvar vid en gammal Firefox. Det är farligt eftersom gamla webbläsare kan utgöra en fara mot såväl datorn som den egna säkerheten när de inte är förberedda för moderna hot på internet.

Till yttermera visso finns betaversionen av Firefox 8 redan klar för nedladdning. Mozilla räknar med att Firefox 8 släpps i början av november.


Bli expert på Office

Program Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Bli expert på Office
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

50 GB för backup

50 GB för backup

Program Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
50 GB för backup

50 GB för backup

Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på PC-tidningen får du hela 50 gigabyte lagringsutrymme på internet.

Läs mer

Kreativt bildspel

Kreativt bildspel

Spännande skärmsläckare med egna bilder. Du får programmet Endless Slideshow Screensaver.

Läs mer

Ny minikonsol med klassiska spel

Ny minikonsol med klassiska spel

1980-talets populära spelkonsol NES kommer tillbaka i en ny miniversion. Allt du behöver göra är att ansluta den till tv-apparaten så kan du börja spela.

Läs mer

Nyeste

Ta kontroll över vännens dator

Slipp missförstånd när dina knappt datorkunniga vänner behöver hjälp med sina datorer.

Läs mer

Skapa ditt hem i ett gratisprogram

Rita upp och inred ditt hem med millimeterprecision i Ashampoos gratisprogram Home Designer Pro 3.

Läs mer

Kompletta program gratis!

Ersätt testversionerna med kompletta program!

Läs mer