KOM_SV_171723-NR08_C_E-bog_Web

Skriv och ge ut din egen e-bok

Drömmer du om att bli författare och få dina alster utgivna i bokform? Då kanske det är dags att sluta drömma och förvandla drömmen till verklighet. Vi visar hur du skriver din egen e-bok med ett nytt komplett program samt hur du ger ut din bok så att alla kan hämta den på internet.

11 maj 2016

Om du har en bra historia och lever med drömmen om att kunna titulera dig författare på ditt CV, kan detta bli möjligt tack vare din dator och internet. Nu för tiden säljer e-böcker bättre än traditionella böcker på marknaderna i England och USA, inte minst för att de är bekväma att läsa och inte tar så stor plats i bokhyllan. För dig som författare är det dessutom en fördel att du, i stället för att tvingas gå via ett förlag, kan ge ut dina böcker på egen hand. Med internet som kanal och den stora utbredningen av pekdatorer och e-bokläsare är det möjligt att nå ut till en stor målgrupp utan att konkurrera med andra författare om hyllutrymmet hos boklådor och andra affärer.

I den här artikeln kommer vi att visa hur du använder programmet Sigil för att skriva din e-bok, hur du kan skapa ett snyggt omslag och inte minst hur du sparar din bok i ett format som både e-bokläsare och pekdatorer kan hantera. Sedan kan boken e-postas till släkt och vänner om det är en personlig berättelse, men den kan även distribueras till allmänheten. Slutligen visar vi hur du kan göra om du vill ta nästa steg och förvandla din e-bok till en fysisk bok som kan pryda sin plats i en riktig bokhylla.

> Hämta Sigil

Kanske är du intresserad av...