Använd Google som fotoalbum

Det är överraskande enkelt att flytta över alla sina bilder till Googles kraftfulla fototjänst Google Foton. När de är på plats ser sökjättens datorer dessutom till att de presenteras så bra som möjligt – helt automatiskt.

Hämta artikeln här

Mina döttrar står med breda leenden mitt i en flod. Vi är i Denver i Colorado, solen skiner och de gröna buskagen speglar sig i vattnet som porlar över stenarna i den evigt loopande filmsekvensen. Vattnets rörelse och tjejernas fladdrande hår på den annars stillastående bilden gör att man nästan kan höra bruset från vattnet.

Det märkvärdiga är att jag aldrig har spelat in någon film, bara några vanliga stillbilder som Googles datorer har använt för att skapa ett animerat fotografi. Det enda jag har gjort är att dra bilderna från en mapp på min dator till Google Foton i webb­läsaren och därmed kopierat bilderna till Googles servrar.

Det går även att använda Google Foton som ett vanligt lagringsutrymme. Det är samma lagringsutrymme som gratistjänsten Google Drive använder, och om femton gigabyte inte är tillräckligt blir det till att investera i mer lagringsutrymme.

Den stora finessen är dock att använda Google Foton som ett näst intill oändligt stort och väldigt smidigt fotoalbum. Det enda kravet är att bilderna som laddas upp inte är bredare än 2 048 pixel, det vill säga dubbelt så brett som full hd. Så länge det villkoret uppfylls går det att flytta över hur många bilder som helst, utan att det påverkar utrymmet som finns tillgängligt i Google Drive.

> Hämta Google Foto

Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Gör snygga kort

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLGör snygga kort

Skapa professionella kort med dina egna bilder

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ljud och bilder i samspel

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLLjud och bilder i samspel

Kombinera bilder, övergångar, effekter och ljud.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Konst av fotografier

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLKonst av fotografier

Förvandla dina egna bilder till skön konst att hänga på väggarna.

Läs mer

Nyeste

Microsoft vill dominera med din mobilkamera

Med en ny app vill mjukvarujätten göra bildbehandling överflödig.

Läs mer

Alternativ till Picasa

Picasa läggs ner, men det finns alternativ

Läs mer

Gör fina bildspel

Detta program innehåller allt som behövs för att presentera foton i ett bildspel.

Läs mer