Tips till Pokémon GO

Så här kommer du i gång med det populära mobilspelet Pokémon GO.

Ladda hem Pokémon GO
Börja med att ladda hem spelet från Google Play eller Apple Store. Var noggrann så att det verkligen är det äkta Pokémon GO från Niantic Labs med den lilla rödvita bollikonen som du laddar hem. Det finns gott om bedrägeriprogram som försöker luras.
> En av apparna är riktigt skadlig

Aktivera enhetens GPS
Om du inte redan använder GPS:en påslagen i mobiltelefonen, är det dags att starta den nu. Den startas under Inställningar genom att välja Plats i avdelningen Personligt (på iPhone heter det Platstjänster). Sätt GPS:en till att använda hög precision.
> Läs mer om GPS

Börja spela
1. Starta spelet och vänta på att det har laddat färdigt.
2. Tryck OK när du har läst informationen från spelet.
Nu kan du börja jaga de digitala monstren.
> Läs allt om Pokémon GO
Tre tips till nya spelare

1. Gå till platser på kartan där du ser att gräset rör sig, där kan det gömma sig monster.
2. det finns ofta flera monster på samma plats i bebodda områden, till exempel parker, lekplatser och affärsområden.
3. Spelet slukar ström Glöm inte att ta med dig ett extern batteri om du tänker vara ute en längre stund. Om du inte har ett externt batteri finns de att köpa i alla elektronikbutiker, eller du kan få ett som gåva om du börjar prenumerera på PC-tidningen.


Pikachu

Fånga Pikachu som din första pokémon: när du startar spelet får du möjligheten att välja att fånga ett av tre olika monster, men inget av dem är den välkända Pikachu. Välj inte något av de tre nybörjarmonstren, utan vandra bort från dem. När de dyker upp igen, fortsätter du att vandra bort från dem. Fortsätt att göra på det viset tills de dyker upp tillsammans med Pikachu, så att du kan välja den gula krabaten i stället.


Pokestop

Vid pokestops kan du snurra på bilden och få en mängd olika gåvor som bollar, monstergodis och ägg. Pokestops markeras med en blå fyrkant, och när den förvandlas till en cirkel har du kommit tillräckligt nära för att kunna snurra på bilden. Pokestops finns ofta i närheten av offentliga konstverk, lekplatser och parker.


Gym och kamper

När du har blivit nivå fem, kan du gå med i ett av tre lag, och kan börja kämpa om det som kallas för gym som finns här och där i landskapet. Du bör dock vänta tills du har gått upp några nivåer och börjar få kraftfulla monster innan du ger dig i kast med monsterstriderna. Om du kan hålla ett gym tillräckligt länge (mer än 21 timmar) få du så kallade pokecoins, vilket är spelets egen valuta och kan användas för att köpa extra utrustning och flera bollar.


Läs allt om Pokémon GO här

Bli expert på Office

Program Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Bli expert på Office
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

50 GB för backup

50 GB för backup

Program Nu kan du spara din nästa backup på internet. Som prenumerant på ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Appar till Windows 10 du inte vill missa

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLAppar till Windows 10 du inte vill missa

Läs mer om apparna som bör finnas i varje pc med Windows 10.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Gör egna QR-koder

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLGör egna QR-koder

Du har säkert sett de fyrkantiga QR-koderna som ska läsas av med en app i mobilen. Koderna leder ofta vidare till en särskild webbsida. Nu kan du göra egna QR-koder som hänvisar till exempelvis en adress på Google Maps.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Världens bästa digitala anteckningsbok

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLVärldens bästa digitala anteckningsbok

Evernote är den utlimata digitala anteckningsboken som är lätt att ha med överallt.

Läs mer

Nyeste

Spemabank lanserar app

Ska det vara en far med gröna ögon? Svart hår? Nu har en spermabank lanserat en app för jakten på den perfekta fadern.

Läs mer

Tips till Pokémon GO

Så här kommer du i gång att spela Pokémon GO.

Läs mer

Allt om Pokémon GO

Vad är Pokémon GO? Läs senaste nytt om det populära mobilspelet.

Läs mer