Överlev alla pc-kriser

Pc-tidningen 01-2012: Datorn börjar uppföra sig konstigt och plötsligt är dina filer i fara. Vad gör du? Förbered dig för de allvarligaste pc-kriserna.

Lyx-allt i ett
Allt i ett-enheter är smarta kontorsmaskiner som kan läsa in, kopiera och skriva ut dokument och bilder. Vi testar fyra enheter som är fulla av funktioner som alla i familjen har glädje av.

Handla förnuftigt: Testa datorn i butiken
Vilken dator ska jag välja? Hur bra är egentligen datorn jag funderar på?

Här i tidningen testar vi som bekant många datorer in i minsta detalj och våra resultat går att lita på eftersom vi är oberoende. Frågan är hur du gör när du står i butiken och fingrar på en dator?

Som tur är kan du ganska enkelt på egen hand göra en tämligen vederhäftig bedömning. I det flesta välsorterade datorbutiker står nämligen datorerna påslagna, klara att utforskas för den som vet vad hon eller han letar efter.

Medan de flesta potentiella datorköpare nöjer sig med några pliktskyldiga klick med musen, kan du med enkla medel få fram den information du behöver för att bedöma datorn.

I Windows finns det nämligen ett sorts mätinstrument inbyggt som sammanfattar datorns prestanda i några enkla tal. Värdena du kan få fram är kanske inte lika sofistikerade som ett test, men de ger en vägledning om vad datorn förmår och du kan definitivt ­använda dem för att jämföra olika ­datorer. Det är en god hjälp vid datorköpet.Med vänlig hälsning
Chefredaktör Leif Jonasson


PC-tidningen nummer 01 utkommer den 29/12 2011.
Köp tidningen klicka här

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Årets bästa erbjudande!

Årets bästa erbjudande!

Bli expert på allt från datorer till smarttelefoner och spara 689 kronor med ett helt års upplaga av Sveriges bästa datortidning, PC-tidningen.

Läs mer

Vädret på mobilen

Vädret på mobilen

Med en digital väderstation får du en detaljerad överblick över lokala väderförhållanden. Få den nu med PC-tidningen.

Vädret på mobilen

Panasonic Lumix DMC-FZ18

Panasonic Lumix DMC-FZ18

Kraftfull zoom, hög upplösning och många bra funktioner gör det här till en bra kamera för alla.

Läs mer

Nyeste

Läs de senaste testerna

I Testzonen är det lätt att hitta just de testade produkter som du är intresserad av.

Läs mer

Årsregister 2015

Eftersom det är svårt att överblicka allt vi har skrivit om under året, har vi samlat ihop alla testade produkter, alla frågor till Fråga oss och allt annat vi har skrivit om i ett register som du kan använda för att snabbt hitta det du letar efter bland årets utgåvor.

Läs mer

Få rabatt på bra program

Vi erbjuder dig som läsare av PC-tidningen att köpa nya kraftiga program för bästa pris hos utvalda samarbetspartner.

Få läsarrabatt här