Piratkopia

En otillåten kopia av en produkt, oftast ett program eller ett spel. Piratkopior är olagliga och mjukvarubranschen ser inte med blida ögon på distributörer av piratkopierade produkter.

En hemma-pc-användare kan mycket väl spendera sina sista slantar på att få en lite snabbare processor. Men så är inte fallet när det gäller program. Många datorer säljs utan någon mjukvara över huvud taget. I gengäld kan man på arbetsplatser, skolor och i tidningsannonser hitta misstänkta erbjudanden med namnlösa cd´ar innehållande program. Organisationen Business Software uppskattar att 28 procent av alla program i världen är piratkopior, och att detta kostar branschen 11 miljarder dollar per år.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Matprogram från FN

Matprogram från FN

Förenta Nationerna har skickat ut ett gratis pc-spel, som vid första anblicken ser ut som vilket annat actionspel som helst. Men målet är att dela ut mat till svältdrabbade områden.

Läs mer

3D-Kort

3D-Kort

Ett 3D-kort kan antingen vara ett grafikkort med inbyggda hjälpfunktioner för 3D-teckningar eller ett extra grafikkort som monteras tillsammans med pc:ns vanliga grafikkort, som då avlastas under 3D-beräkningarna.

Läs mer

Annorlunda tio i topp-lista för spel

Spore är det spel som har spridits i flest illegala kopior under 2008.

Läs mer

Nyeste

Gratisprogram

Du kan hitta massvis av lagliga gratisprogram på nätet. PC-tidningen har valt ut de bästa åt dig.

Läs mer

Hårdpumpad och förvirrande action

Jättestora robotar, som talar med djupa röster och kan förvandla sig till bilar och stridsflygplan, går lös på varandra mitt i storstadens myller – varje pojkes drömscenario

Läs mer

Skapa din egen spelvärld

De flesta spelexpansioner bidrar inte med speciellt mycket nytänkande i förhållande till grundversionen av spelet

Läs mer