Internet

Internet är ett världsomspännande nätverk som förbinder flera hundra miljoner datorer. Internet har ett otal tjänster. De mest kända är e-post och World Wide Web.

Egentligen är internet inte ett utan många oberoende nätverk, som har enats om att arbeta tillsammans och utväxla information. Det finns ingen centralt styrande huvudserver på internet och kommunikationen mellan två datorer på nätet kan ske åt många olika håll. Den här strukturen är en av grundidéerna bakom nätet, eftersom det betyder att Internet kan fungera obehindrat, även om delar av det sätts ur drift på grund av olyckor, naturkatastrofer eller krig.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Webbläsare

Webbläsare

En webbläsare är ett program som används för att titta på webbsidor på internet.

Läs mer

Modem

Modem

Ett modem "översätter" datasignalerna från en pc till ljud, som kan överföras via telefonledningarna. I den andra änden av linjen översätter ett annat modem ljudet tillbaka till data. Du måste i allmänhet ha ett modem för att komma ut på Internet.

Läs mer

JavaScript

Java Script är ett enkelt programmeringsspråk för webbsidor som kan användas för att skapa interaktiva webbsidor. Ett JavaScript-program kan till exempel skriva meddelanden på skärmen eller användas för att bygga menyer på hemsidan.

Läs mer

Nyeste

WWW

World Wide Web är ett världsomspännande nätverk av datorer. På datorerna finns webbsidor som du kan se på din egen pc genom att gå in på internet och använda en webbläsare.

Läs mer

Webbläsare

En webbläsare är ett program som används för att titta på webbsidor på internet.

Läs mer

Surfa

Surfar är det du gör när du klickar dig runt på WWW och bland annat följer länkar till nya sidor.

Läs mer