Direct3D

Direct3D är en standard under Windows som bestämmer hur pc´n kan beräkna och visa 3D-grafik på skärmen. Direct3D är en del av DirectX-standarden.

Direct3D är en standard som gör det lättare för programmerarna att skriva program som utnyttjar pc´ns 3D-kort för 3D-grafik. Det finns ett oändligt antal olika grafikkort på marknaden som innehåller 3D-funktioner i större eller mindre omfattning. Tack vare Direct3D-standarden behöver programmeraren emellertid inte ta ställning till de olika kortens prestanda. Så länge ett grafikkort har en drivrutin som understödjer Direct3D, kommer Windows att kunna utnyttja kortets funktioner för tredimensionell grafik.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa

Plug-in

En plug-in är ett program som kan sättas in i ett annat program och ge det extrafunktioner. RealPlayer som gör din webbläsare i stånd att visa tv och radio är ett exempel.

Läs mer

Benchmark

Test eller testprogram som kan testa datorn eller dess delar.

Läs mer

Windows ME

Windows ME är efterföljaren till Windows 95 och Windows 98.

Läs mer

Nyeste

WinZip

WinZip är det mest populära komprimeringsprogrammet på marknaden. Med WinZip kan du läsa praktiskt taget alla komprimerade filer som du kan stöta på på Internet.

Läs mer

Windows ME

Windows ME är efterföljaren till Windows 95 och Windows 98.

Läs mer

Webbläsare

En webbläsare är ett program som används för att titta på webbsidor på internet.

Läs mer