ActiveX

ActiveX är små program eller "komponenter" som kan ingå i andra program, i synnerhet på internet. För att läsa en viss webbsida kan du ha användning för en ny ActiveX-komponent som då kan hämtas från internet.

ActiveX är, som namnet antyder, "aktiva" komponenter eller småprogram. ActiveX-komponenter kan användas för att ge andra program nya egenskaper. Det gäller till exempel Internet Explorer, som med hjälp av ActiveX-komponenter kan klara av att läsa nya bild- eller ljudformat och visa dem på pc:n. Om Internet Explorer saknar en ny ActiveX-komponent för att visa en webbsida, brukar den automatiskt hämta komponenten från internet.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa

Benchmark

Test eller testprogram som kan testa datorn eller dess delar.

Läs mer

ASP

Active Server Pages är en Internet-teknik som Microsoft har konstruerat. Med hjälp av ASP kan en hemsida innehålla små program som aktiveras när man besöker webbplatsen.

Läs mer

Användargränssnitt

Användargränssnitt

Användargränssnittet är den delen av ett program som man ser på skärmen när man arbetar med programmet.

Läs mer

Nyeste

WinZip

WinZip är det mest populära komprimeringsprogrammet på marknaden. Med WinZip kan du läsa praktiskt taget alla komprimerade filer som du kan stöta på på Internet.

Läs mer

Windows ME

Windows ME är efterföljaren till Windows 95 och Windows 98.

Läs mer

Webbläsare

En webbläsare är ett program som används för att titta på webbsidor på internet.

Läs mer