Vägen till total säkerhet

PC-Tidningen 16-2011: Varför i hela världen ska jag köpa ett säkerhetspaket när jag kan få suveräna gratisprogram som bekämpar virus? Vi har testat de största säkerhetspaketen på marknaden och presenterar en värdig vinnare.

Nya sätt att använda datorn
Det är synd att bara använda datorn till e-post, surfning och enkel bildbehandling. Varför inte använda ett usb-minne för att skydda din pc? Du kan även hjälpa vetenskapen, skriva ut hemma var du än är och mycket annat.

Apple visar vägen
Jag får ofta frågan varför vi överhuvudtaget testar produkter från Apple i PC-tidningen. Svaret är att vi gärna testar saker från Apple, eftersom de fungerar bra tillsammans med en pc och för att många av dem visar hur framtidens datorer kan se ut. Apples iPhone, Ipod och iPad fungerar lika bra till en pc som till en Macintosh. Det är många här på redaktionen som utnyttjar det faktumet. Vi vill självklart fokusera på Windowsbaserade datorer och inte pekdatorer eller datormobiler, men det är ingen tvekan om att Apple har stor uppfinningsrikedom och därmed visar de vägen för andra tillverkare.

Apples dator iMac har helt klart inspirerat flera av de så kallade allt i ett-pc som vi testar i det här numret. Processorgiganten Intel satsar miljarder på en ny typ av supertunna bärbara datorer kallade Ultrabook, vilka bär tydliga drag av Apples tunna bärbara dator MacBook Air. Succén med iPad är en av orsakerna till att Windows 8 kommer som operativsystem för såväl traditionella datorer som pekdatorer. Apple gör verkligen pc:ns framtid mer spännande.


Med vänlig hälsning
Chefredaktör Leif Jonasson


PC-tidningen nummer 16 utkommer den 25/10 2011.
Köp tidningen klicka här

Spara 581 kronor

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 581 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":