Gratis kontorspaket till surfplattan

WPS Office är gratis för både iOS och Android. Med appen går det att arbeta med dokument som är kompatibla med Word, Powerpoint och Excel.

Hämta artikeln här

På senare år har surfplattor blivit allt populärare, men de används först och främst för att surfa på internet, chatta, lyssna på musik och läsa e-post. Den som behöver jobba har fått överge sin pekdator och ta fram den gamla bärbara datorn i stället. Även om det går att skriva och räkna i en surfplatta, har det varit svårt att hitta något vettigt kontorspaket för surfplattor om man vill jobba med samma ­dokument som i datorn.

Nu finns dock WPS Office även för surfplattor och även som app är programmet helt gratis. Appen fungerar allra bäst i Android och det går att öppna såväl Word- som Excel- och PowerPoint-filer. Dokument som är skapade i appen kan på motsvarande sätt öppnas i Microsoft Office i datorn. I appen går det inte bara att läsa och skapa ­enkla dokument, här finns också olika teckensnitt, teckenstorlekar med mera för professionella texter och presentationer.

Appen är enkel att använda och högst upp i varje del ligger det välkända menyfliksområdet, som vi känner igen från de nyare versionerna av Microsoft Office och som även finns i WPS Office för pc.

> Hämta WPS Office

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Få Office gratis

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLFå Office gratis

Varför betala för Office när du kan få det gratis?

Läs mer

Bli expert på Office

Bli expert på Office

Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Hämta LibreOffice gratis

Hämta LibreOffice gratis

Skaffa ordbehandling, kalkyl, presentationer och databaser för noll kronor. LibreOffice är gratis, men finns tyvärr inte på cd 10.

Läs mer

Nyeste

Nyheterna i Office 2016

Det har kommit en ny version av Microsoft Office och frågan alla ställer sig är om det är värt att köpa det nya Officepaketet.

Läs mer

Bli expert på Office

Bli expert på Office och lär dig allt om Word och bildspelsprogram som PowerPoint.

Läs mer

Gratis kontorspaket till pekdatorn

WPS Office är ett fritt kontorspaket för att skriva, räkna och presentera med en pekdator.

Läs mer