Fem serier du bör se på Netflix

Filmtjänsten har så stort utbud att det kan vara svårt att välja. Här får du fem tips på serier som du inte får missa.

Glöm tråkiga såpoperor eller klichéfyllda amerikanska serier med pålagda skrattsalvor varannan minut. Netflix betydligt mer spännande serier som du kan fördriva fredagkvällen med... i en del fall hela vägen fram till måndag morgon. Här är fem tv-serier som vi inte tycker att du ska missa.


Designated survivor

Amerikansk dramaserie med Keifer Sutherland som en vanlig ödmjuk tjänsteman som plötsligt bär hela nationen på sina axlar, efter att en attack mot Washington D.C. nästan utplånat de styrande makthavarna. Netflix har precis lanserat serie, men den har redan hunnit få många goda omdömen och bra betyg.


Stranger Things

En pojke försvinner på ett mystiskt sätt efter en spelkväll hemma hos en av sina kompisar. Den här science fiction-serien lär få dig att sitta som på nålar flera avsnitt i rad - serien har dessutom får ett strålande mottagande av Netflix-användare.


Luke Cage

Luke Cage är en helt ny serie med Mike Colter i huvudrollen, där han som slagkraftigt före detta straffånge kämpar för att rentvå sitt namn och rädda sitt grannskap. Serien är en del av Marvel-universumet med en mängd vardagshjältar, superhjältar och antihjältar, och den passar utmärkt tillsammans med tidigare titlar som Daredevil.


Narcos

Narcos är en ganska autentisk berättelse om den beryktade colombianska smugglaren Pablo Escobars väg till att bygga ett drogimperium i Sydamerika. Knarkbaronen är brutal och hänsynslös men med en känsla för affärer, vilket serien visar på ett strålande sätt. Serien har fått toppbetyg och hylla si många recensioner på Netflix.


Orange is the new black

Piper Chapman är en vanlig medelklasskvinna, men en dag kommer hennes vilda ungdom ikapp henne. Hon hamnar i ett kvinnofängelse där hon plötsligt måste klara sig i gängmiljöer och inte råka illa ut i duschen. Orange is the new black är inte så mörk som det kanske låter, det finns massor av humor, bra personporträtt och upplyftande ögonblick i kvinnofängelset.


Här kan du läsa mer om Netflix

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Nu kan du ladda hem från Netflix

Nu kan du ladda hem från Netflix

Se dina favoritserier, även om du saknar internet.

Läs mer

Netflix utan internet?

Netflix utan internet?

Netflix har spännande planer.

Läs mer

5 fantastiska Netflix-serier

5 fantastiska Netflix-serier

Fredagsunderhållningen är säkrad.

Läs mer

Nyeste

Serie lika dyr som en spelfilm

Netflix-serien The Crown kostar lika mycket som en Hollywood-film.

Läs mer

Skräddarsy ditt Netflix-konto

Få ut så mycket som möjligt av ditt Netflix-abonnemang med de sju smarta tipsen som finns i den här artikeln.

Läs mer

Skapa genvägar i Netflix

Navigera snabbt i Netflix med dessa smarta koder.

Läs mer