Sony HDR-CX130E videokamera

Är du inte filmare till yrket, men känner att du vill gå vidare från den digitala kompaktkameran, finns det många små digitala videokameror att välja mellan. Sony HDR-CX130E är ett bra och lättanvänt alternativ.

Pris:

3.800,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Här hittar vi en optisk zoom på 30x och upp till 42x med det utvidgade läget, som Sony kallar den digitala zoomen. En så pass kraftfull zoom kan inte användas till något njutbart med mindre än att kameran står på ett stativ, även om den inbyggda optiska stabilisatorn fungerar utmärkt. Det krävs en hel del övning för att få full kontroll över hur mycket man vill zooma och med vilken hastighet zoomningen ska ske.
Bildsensorn reducerar bildbrus och ger skarpa bilder. Det går att filma i en hastighet av 50 bilder i ­sekunden med full hd-­kvalitet. Bildkvaliteten är rimlig i den här prisklassen, dock utan att vara ­exceptionellt imponerande. Inspelningarna sparas på ett sd-kort och det behövs ett minneskort på åtminstone 16 gigabyte.
Autofokusen är blixtsnabb och fungerar bra även under dämpad belysning. En finess är att det går att välja en egen fokuspunkt i bilden genom att peka på rätt ställe i motivet på den tryckkänsliga ­skärmen.
Den som har lite vana från en digitalkamera behöver knappast ens titta i manualen för att börja ­filma. Det är mycket enkelt att ansluta kameran till ­datorn via usb för att överföra filerna. Dumt nog följer det inte med någon hdmi-kabel för att ansluta kameran till exempelvis en tv.
Ett större problem är kanske att batterierna tar slut ganska fort. Ska du filma under en hel helg är det viktigt att ta med laddaren. I övrigt är det mesta i topp.

Läs fler tester och nyheter i PC-tidningen
Beställ tidningen här

Fakta

Sensor: 1/4-typ, Exmor R CMOS
Upplösning: Full hd (1 920x1 080)
Zoom: 30x optisk/42x digital
Lagring: SD-kort och
Memory Stick
Övrigt: Usb, hdmi

  • Lättanvänd

  • Bra zoom

  • Hög bildkvalitet

  • Kort batteritid

  • Ingen hdmi-kabel

Externa länkar
Läs mer om...
Spara 581 kronor

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 581 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Superzoom och gps i kompakt format

Superzoom och gps i kompakt format

Det ställs allt högre krav på kompaktkamerorna och Panasonics nya Lumix DMC-TZ20 ser ut att uppfylla de ­flesta av dem.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Banbrytande övervakning

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLBanbrytande övervakning

Imponerande enkel installation. Kameran fungerar mycket bra. God bildkvalitet.

Läs mer

Nikon Coolpix S200

Nikon Coolpix S200

En enkel, billig och snabb kamera som dock passar bäst för utomhusbruk.

Läs mer

Nyeste

Banbrytande övervakning

Imponerande enkel installation. Kameran fungerar mycket bra. God bildkvalitet.

Läs mer

Test av GoPro Hero 3 Silver

GoPro Hero 3 Silver är en otroligt bra kamera trots det lilla formatet. Perfekt utformad för sitt ändamål.

Läs mer

Vattentät liten semesterkamera

Sony Cyber-shot DSC-TX20 är en lättanvänd och kul kamera som är fylld med funktioner. Den kräver dock mycket ljus.

Läs mer