Trängsel på IFA-mässan

I Berlin visar elektronikbranschen varje år i augusti/september kommande nyheter på en av världens största konsumentelektronikmässor. PC-tidningen var med vid invigningen.

Varje år attraherar IFA-mässan i Berlin hundratals köpare och säljare av elektronik och tusentals nyfikna besökare som vill ha inblick i de senaste milstolparna inom bland annat datorutrustning, tv och högtalare. Och med sina 26 hallar utspridda över ett område som är så stort att det finns både bussar och helikoptrar för transport från hall till hall, är IFA ett perfekt ställe att stilla sin nyfikenhet.

Störst fokus i år var föga överraskande på plattskärmar i alla dess former. Tv-apparater så stora att det inte behövs någon projektor i vardagsrummet, elektroniska bildramar från okända tillverkare i Asien och bärbara mediaspelare med stora skärmar och massor av färger.

Många tillverkare hade även valt att visa sina senaste mp3-spelare och filmspelare, men på det området är det ingen revolution på väg.

Marknaden för bärbara datorer tycks delas upp i två delar: datorer med enorma skärmar och större tangentbord som helt kan ersätta den stationära pc:n i hemmet, men som däremot är allt annat än praktiska om de ska packas ner i en väska. Och så mini-bärbara som får plats i en handväska, och är speciellt avsedda för ett liv på resande fot. Företaget LG:s kommande mini-bärbara har till och med en skärm som kan vridas runt och fästas ovanpå tangentbordet med skärmen uppåt. Det är samtidigt en berörelsekänslig skärm, så att man i stället för att använda tangenterna kan trycka direkt på skärmen och till och med skriva för hand, som automatiskt omvandlas till ett Word-dokument.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Flashdiskar kan bli tio terabyte

Flashdiskar kan bli tio terabyte

Intel arbetar på ny teknik som ska ge rekordstora SSD.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer