Telia köper del av Spotify

Musiktjänsten värd närmare 70 miljarder kronor.

Telia Sonera investerar 115 miljoner dollar, eller drygt 950 miljoner kronor, för en ägarandel om 1,4 procent i Spotify, inom ramen för ett strategiskt samarbete. Det innebär att musiktjänsten värderas till omkring 68 miljarder kronor. Bolagen skapar ett gemensamt team med ansvar att leda innovationsprojekten men satsar också resurser och personal inom mediadistribution, kundinsikt, dataanalys och annonsering. Beskedet om Telia Soneras investering i Spotify kommer samma vecka som Apple presenterar sin nya musiktjänst, men Telias VD Johan Dennelind säger att Spotify står väl rustat för att klara konkurrensen och har en god position i och med sitt försprång på marknaden. Huruvida en musiktjänst i stil med Apple Music är någonting som Telia har i sikte vill han inte säga.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Två tvättmaskiner i en

Två tvättmaskiner i en

CES: De nya tvättmaskinerna från LG har stor kapacitet, kan tvätta två maskiner samtidigt, och kan styras med mobiltelefonen.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer