Använda en smartphone

Svenskar tror sig vara telefonberoende

Över hälften av tillfrågade svenskar tror sig vara beroende av sina smartmobiler.

16 juli 2014

I en ny undersökning som gjorts av undersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Samsung, visar det sig att svenska befolkningen tror sig vara mer beroende av sina telefoner än vad de är. I undersökningen framgår det att 54 procent av Sveriges befolkning upplever sig vara beroende av den, och 66 procent använder sin smartmobil 1-2 timmar varje dag.

Däremot visar samma undersökning att 7 av 10 att de kan klara sig utan den minst en hel dag och mer än hälften av dessa uppger att de kan klara sig två dagar eller mer utan sin telefon. Endast sju procent av befolkningen anger att de inte skulle klara sig alls.

  • Mobilen fungerar idag för de flesta som en personliga assistent och spelar därför en väldigt stor roll i vår vardag. Vi gör allt från bankärenden och sjukanmälan till att kolla på film och stora sportevenemang, spela spel och boka klipptid med hjälp av en smartphone. Den enorma bredden på funktionalitet kan vara en anledning till att vi tror att vi är mer beroende av mobilen mer än vad som verkligen är fallet, säger Andreas Bergqvist, nordisk produktchef för mobiler på Samsung.

Kanske är du intresserad av...