Surfplattan tar över köket

Sex av tio svenskar väljer plattan före kokboken när de ska söka efter recept.

Den gamla vanliga kokboken får se sig detroniserad visar en färsk undersökning som YouGov gjort. Resultatet baseras på svar från 1008 kvinnor och män i åldrarna 18 år och uppåt, ett representativt urval sett till kön, ålder och region. Undersökningen visade att 61 procent av de tillfrågade hellre väljer surfplattan för att söka recept. Endast 26 procent angav att de använder en kokbok. Dessutom är kvinnorna mer benägna att söka på internet än män, och inte helt överraskande är de yngre mer positiva till plattan än äldre. I åldersgruppen 18-34 år svarar 72 procent att de oftast hittar recepten på nätet. I gruppen 35-54 år är motsvarande siffra 65 procent och i åldern 55 år och äldre uppger 45 procent att nätet är deras viktigaste källa för recept. Enligt Elektronikbranschen såldes 250000 surfplattor totalt i Sverige bara i december månad förra året.

– Undersökningen bekräftar det vi länge anat. Surfplattan och mobilen finns alltid nära till hands och en sökning på nätet ger snabbt resultat. Dessutom är det många som vill prova de rätter de sett i matprogram på TV och då är de sällan de kan hitta det i en kokbok utan måste surfa sig fram till det rätta receptet på nätet, säger Marjam Fooladi Produktchef för Epoq-kök på Elgiganten.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Dubbelt USB-minne

Dubbelt USB-minne

SanDisk lanserar nytt minne för telefoner och datorer.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer