Städerna som bjuder på WiFi

Gratis surfzoner ska locka besökare.

Jönköping har fått sällskap av Helsingborg i listan över städer som bjuder på WiFi, och Malmö skissar på att bygga en liknande lösning för att kunna erbjuda invånare och besökare på gratis trådlöst internet. Inspirationen ska bland annat ta tagits från Silicon Valley, där jätteföretaget Google gjort en liknande satsning.

Systemet ska inte ha någon gräns för antalet samtidiga användare, varken i Helsingborg eller Jönköping. Däremot begränsas surfandet i Jönköping till två timmar och vill man surfa mer efter det får man betala 1 euro för en dag, hur det kommer att se ut i Helsingborg är i skrivande stund inte färdigställt. Martina Röhmer på kommunens kommunikationsavdelning berättar att bandbredden kommer att ha vissa begränsningar för att inte bli ett alternativ till vanliga bredbandsuppkopplingar, och att de håller på att ta fram villkor som användaren måste godkänna innan man kopplar upp sig. Tre miljoner kronor har Helsingborg avsatt för satsningen, samt därefter ytterligare ett antal hundra tusen kronor i driftkostnader.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Ny teknik ska ge mobilt bredband skyhöga överföringshastigheter.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer