Spel på skolschemat

Skola satsar på att utbilda datorspelsproffs.

E-sporten breder ut sig allt mer i takt med att turneringar och prispengar blir större, vilket får skolor att i allt större utsträckning tänka på e-sport på samma sätt som traditionell idrott på idrottsgymnasier. Nu blir Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå den första folkhögskolan i Sverige att satsa på att få fram proffs i spelet Counter–strike: Global Offensive. Det är en ettårig heltidsutbildning som kommer att starta i höst.

Utbildningen kommer dock inte enbart att handla om att spela Counter-strike (även om det av uppenbar anledning är en vital del av utbildningen), utan omfattar även hälsa och friskvård för att kunna hålla fysik och psyke i form, samt utbildning i företag och entreprenörskap för att lära sig hantera den affärsmässiga delen av en proffskarriär.

Intresserade av att gå utbildningen måste bland annat vara minst 18 och ha ett avslutat gymnasieprogram eller motsvarande i ryggen. För information finns på skolans webbplats.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Bra skärm på en kvarts tum

Bra skärm på en kvarts tum

Ett skotskt företag har tagit fram en skärm som är mindre än ett frimärke. Skärmen kan byggas direkt in i ett par solglasögon.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer