Skänker 390 miljarder till välgörenhet

Facebooks grundare har valt att donera 99 procent av sina aktier i företaget till välgörenhet, vilket för närvarande motsvarar nästan 400 miljarder kronor.

Inte nog med att Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans hustru Priscilla Chan presenterade sin nyfödda dotter i ett öppet brev på Facebook - de berättade även att de donerar 99 procent av sina aktier i Facebook, motsvarande nästan 400 miljarder kronor, till sin nygrundade organisation Chan Zuckerberg Initiative, vilken ska koncentrera sig på välgörenhet.

Pengarna från aktierna kommer att betalas ut till Chan Zuckerberg Initiative i form av flera mindre donationer. Chan Zuckerberg Initiative ska arbeta för att "främja människors potential samt främja jämställdhet för nästa generations barn världen över".

Zuckerberg och Chans är en av de största donationerna till välgörenhet genom tiderna, och inte olika den som Microsofts grundare Bill Gates och hans hustru gjorde med Bill and Melinda Gates Foundation, till vilken familjen Gates skänkt drygt 250 miljarder kronor.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Ny teknik ska ge mobilt bredband skyhöga överföringshastigheter.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer