Rekordstor julhandel online

Ny undersökning visar att julhandeln i e-butiker aldrig varit större än julen 2012.

Det är Posten som tillsammans med TNS SIFO har genomfört en undersökning om hur konsumenter har handlat julklappar. Undersökningen visade att cirka 40 procent av Sveriges konsumenter e-julhandlade inför julen 2012 och i genomsnitt spenderat 1494 kronor på julklappsinköp på nätet. Det innebär en julhandel online för 4,7 miljarder kronor, en ökning med 33 procent jämfört med förra julen.

Utöver detta har Postens brevbärare och ombud aldrig tidigare lämnat ut så många e-handlade julklappar till svenska folket som julen 2012. Under december ökade mängden paket relaterade till e-handeln med 30 procent jämfört med året före, och även mindre paketen som brevbärarna kan dela ut ökade med 15 procent.

Den populäraste e-handelsprodukten var böcker vilket 35 procent av e-julhandelskonsumenterna handlade, medan andra populära produkter var kläder (22%), filmer (19%), hemelektronik (17%) och leksaker (15%).

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

4 tips för att blir en fena på drönare

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer