Nytt rekord för e-deklaration

Aldrig tidigare har så många deklarerat så snabbt.

Torsdagen den 20 mars öppnade Skatteverket den elektroniska deklarationen och redan första dagen deklarerade nästan 117000 personer, vilket är nytt rekord. Sammanlagt loggade fler än 880000 personer in på e-tjänsten första dagen, vilket är en kraftig ökning jämfört med förra årets 590000 personer. Av dessa loggade fler än 435000 in med mobil e-legitimation på sin mobiltelefon eller surfplatta, vilket är en ökning med 200000 personer jämfört med första dagen förra året.

- Allt fler har upptäckt möjligheten att deklarera elektroniskt och ta del av all information som man kan få redan vid öppningen. Jag tror att många är nyfikna på om de får pengar tillbaka och sedan passar på att deklarera när man ändå är inloggad, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Totalt ska drygt 7,6 miljoner personer deklarera i år. Med en e-legitimation går det alltså redan nu att logga in på Skatteverkets webbplats och app för att se uppgifterna och deklarera, även om man ännu inte fått hem blanketten. Om man deklarerar via Skatteverkets app eller på webbplatsen kan man även göra ändringar.

- Den som bara ska godkänna sin deklaration kan också enkelt göra det med hjälp av en vanlig knapptelefon eller ett sms med säkerhetskoden på deklarationsblanketten, som är på väg ut, berättar Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Ytterligare ett argument för att deklarera elektroniskt är att det ökar möjligheterna att få tillbaka pengar redan före midsommar.

Senast den 5 maj ska den vara inlämnad till Skatteverket.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Historien bakom snooze

Historien bakom snooze

En mekanisk väckarklocka från 1956 är anledningen till att vi bara kan sova nio minuter extra.

Läs mer

Framtidens mobil får e-bläck i färg

Framtidens mobil får e-bläck i färg

E-bläckteknik kan användas för extremt strömsnåla skärmar för smartmobiler.

Läs mer

Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Nyeste

Historien bakom snooze

En mekanisk väckarklocka från 1956 är anledningen till att vi bara kan sova nio minuter extra.

Läs mer

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer