Deklaration 2014

Nytt rekord för e-deklaration

Aldrig tidigare har så många deklarerat så snabbt.

3 april 2014

Torsdagen den 20 mars öppnade Skatteverket den elektroniska deklarationen och redan första dagen deklarerade nästan 117000 personer, vilket är nytt rekord. Sammanlagt loggade fler än 880000 personer in på e-tjänsten första dagen, vilket är en kraftig ökning jämfört med förra årets 590000 personer. Av dessa loggade fler än 435000 in med mobil e-legitimation på sin mobiltelefon eller surfplatta, vilket är en ökning med 200000 personer jämfört med första dagen förra året.

  • Allt fler har upptäckt möjligheten att deklarera elektroniskt och ta del av all information som man kan få redan vid öppningen. Jag tror att många är nyfikna på om de får pengar tillbaka och sedan passar på att deklarera när man ändå är inloggad, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Totalt ska drygt 7,6 miljoner personer deklarera i år. Med en e-legitimation går det alltså redan nu att logga in på Skatteverkets webbplats och app för att se uppgifterna och deklarera, även om man ännu inte fått hem blanketten. Om man deklarerar via Skatteverkets app eller på webbplatsen kan man även göra ändringar.

  • Den som bara ska godkänna sin deklaration kan också enkelt göra det med hjälp av en vanlig knapptelefon eller ett sms med säkerhetskoden på deklarationsblanketten, som är på väg ut, berättar Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Ytterligare ett argument för att deklarera elektroniskt är att det ökar möjligheterna att få tillbaka pengar redan före midsommar.

Senast den 5 maj ska den vara inlämnad till Skatteverket.

Kanske är du intresserad av...