Stary

Video: världens häftigaste skateboard

Den eldrivna skateboarden Stary är så snabb att man inte tror att det är sant.

25 maj 2016

Årets julklapp? Glöm bort allt om hoverboards, segboards och vad de numera så populära eldrivna åkdonen heter. Nu är det den eldrivna skateboarden Stary som gäller.

Stary må se ut som en vanlig skateboard med en bräda och fyra färgglada hjul. Men den är eldriven och kan nå hastigheter på upp till 30 km/h. Hastigheten styrs via en trådlös fjärrkontroll som hålls i handen. Det tunna batteriet är dolt i brädan och kraftfullt nog för att räcka i 15 kilometer, allt enligt tillverkaren som vi träffade på it-mässan CES Asia 2016 i Shanghai.

Lätt och elegant Det har funnits motordrivna rullbrädor sedan tidigare men i dem styrdes hastigheten med ena foten – vilket är riktigt svårt när man samtidigt ska balansera på en skateboard som far fram snabbt. De hade dessutom klumpiga batterier som gjorde brädan alldeles för tung och osmidig. Det har det kinesiska företaget löst på ett elegant sätt och Stary ser vid första anblicken ut som vilken annan skateboard som helst.

Bortsett från priset förstås. Stary finns inte till försäljningen ännu men det förväntas kosta runt 900 dollar (cirka 8 000 kronor).

Fler nyheter från CES Asia 2016

Kanske är du intresserad av...