Video: Resväskan som kör själv

Resväskan Cowa Smart kör själv och den följer efter dig vart du går.

Cowa Smart är en självkörande resväska som alltid följer efter dig vart du än går. Den kan till och med leta upp dig på 50 meters håll om ni kommer från varandra. Försvinner du längre än 50 meter bort ljuder en varningssignal. Samma sak händer för övrigt om någon tar väskan och springer iväg.

Nödsignalen sker dels med ljud och vibrationer i mobiltelefonen, dels i det armband ägaren måste bära för att väskan ska hänga med. I väskan finns det en liten elmotor som driver de fyra hjulen och väskan klarar av att ta sig fram även om underlaget är ojämnt.Lätt att spåra
I väskan finns det också en gps, så att den alltid kan spåras om den skulle försvinna under resan. Det inbyggda batteriet kan dessutom användas för att ladda mobila enheter. Om väskan upptäcker att ägaren är utom räckhåll, stängs uppladdningsfunktionen av för att strömmen ska räcka till gps:en och elektroniken som sköter kommunikationen med mobilen och armbandet.

Cowa Smart rymmer 34 liter och uppfyller de flesta flygbolags regler för handbagage. Såväl batteriet som låssystemet är godkända för att klara flygplatsernas säkerhetskontroller.

Den självkörande resväskan visades som en prototyp på mässan CES Asia 2016 i Shanghai Den förväntas kosta omkring 5000 kronor när den börjar säljas senare i år.

> Läs om fler spännande uppfinningarSpegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Flashdiskar kan bli tio terabyte

Flashdiskar kan bli tio terabyte

Intel arbetar på ny teknik som ska ge rekordstora SSD.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer