Google

Ta på dig telefonen

Google lanserar en vision om att klämma in en datormobil i ett par glasögon som tillsammans bildar en helt ny typ av enhet.

5 mars 2012 av Markus Dahlberg

För några år sedan började allt fler människor prata rakt ut i tomma luften utan att någon annan är i närheten. Fram till dess hade detta varit ett tecken på sinnesförvirring, men nu är det helt normalt att till synes fullt friska människor babblar på mol allena. De pratar förstås i mobiltelefon via handsfree.

Nästa steg är att folk inte bara snackar strunt mest hela tiden, utan att de även går omkring och viftar med händerna för att styra telefonsamtalen. Google har nämligen tagit fram ett par telefonglasögon som projicerar informationen på insidan av glaset och som styrs med handgester.

Glasögonen är primärt avsedda för navigation, men man kan även tänka sig funktioner som till exempel ansiktsigenkänning som visar vem det är du möter och spel som bygger på förstärkt verklighet. Glasögonen drivs förstås av operativsystemet Android och tack vare den inbyggda kameran går det att hämta in information från omgivningen. Glasögonen håller reda på var du är och skickar information om allt du ser och hur du ska gå för att komma dit du ska.

Läs mer

Kanske är du intresserad av...