Specialglasögon för spel i 3d

Nvidia 3D Vision kräver en bildskärm som klarar 120 hertz. Glasögonen stänger bilden för ett öga i taget och på så sätt upplever man bilden i 3d.

På elektronikmässan CES i Las ­Vegas i januari lanserade grafikkortstillverkaren Nvidia en teknik som visar ­datorspel i stereo­skopisk 3d. Nvidia 3D Vision består av ett program som gör om grafiken, en trådlös ir-sändare och ett par 3d-glasögon med 20 meters räckvidd. Programmet fungerar till moderna GeForce-kort och omvandlar grafiken i spelen till en 3d-bild med djupverkan.

Glasögonen innehåller uppladdningsbara batterier som ska räcka till 40 timmars spelande.

Programmet kan i skrivande stund konvertera cirka 300 spel, som exempelvis Guitar Hero 3, Half-Life 2, Tomb Raider och World of Warcraft.

Enligt Nvidia är tekniken tämligen enkel, eftersom spelen redan är i 3d. De är bara tillplattade för att passa vanliga skärmar. Rent praktiskt fungerar det ­hela genom att spelen visas i frekvensen 60 hertz, först för det ena ögat och sedan för det
andra. För att det ska fungera måste man ha en bildskärm som klarar av en uppdateringshastighet på 120 hertz.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Datoriserad tandborste

Datoriserad tandborste

En ny elektrisk tandborste från Oral B sänder information om hur man borstar sina tänder via ett chip till en liten trådlös skärm, som man kan fästa på badrumsspegeln.

Läs mer

Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

SD-kort med kapacitet på två terabyte

SD-kort med kapacitet på två terabyte

SDXC är nästa generation SD-kort. De kan rymma upp till två terabyte och de klarar en överförings­hastighet på 104 mega­byte i sekunden.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer