PC-tidningen på Asiens största it-mässa

Asiens största it- och teknikmässa, CES Asia 2016, har precis avslutats i Shanghai i Kina. Missa inte videoklippen med framtidens produkter!

Robotar, drönare, glasögon för virtuell verklighet och alla möjliga fantastiska (och en del tveksamma) uppfinningar. Framtidens teknik fyllde jättehallarna i Shanghai New International Expo Center under it- och teknikmässan CES Asia 2016 som gick av stapeln i mitten av maj.

Utanför mässhallarna surrade drönarna Intels Drone Area, medan 3d.srkivare och robotar slogs om uppmärksamheten på mässgolvet bland de 400 utställarna. De kinesiska utvecklarna på Bubble Lab gjorde det kanske enda rätta när de tog det bästa från båda världarna med sina nya robot som man skriver ut själv på en 3d-skrivare.Den självkörande väskan
En av de prylar som väckte mest uppseende var resväskan Cowa Smart, som innehåller en elmotor för att på egen hand kunna följa efter sin ägare.
> Se Cowa Smart i rörelse

Robotar passar barn
En av de stora trenderna på mässan var robotar för barn. Marknaden för robotar som kan passa, underhålla och undervisa barn exploderar just nu i Kina och mängder med hoppfulla företag visade upp sina förslag på digitala barnvakter.
> Video med robotbarnvakt


Eldriven skateboard
De över 30000 besökarna på mässan tvingades emellanåt hoppa undan när någon kom farande på skateboarden Stary, som är eldriven och som rullar så snabbt att det är overkligt.
> Video med skateboarden Stary

Roboten brygger kaffe
Under mässans tre dagar bryggde och serverade ännu en robot kaffe för alla som behövde ta en paus bland alla uppfinningar. Den lär inte dyka upp här hemma, men den fungerade perfekt och det är imponerande att en maskin kan utföra en så pass vardaglig syssla med sådan precision.
> Video med den kaffebryggande robotenSpegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Ny teknik ska ge mobilt bredband skyhöga överföringshastigheter.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer