Ny kudde hindrar snarkningar

En ny kudde med inbyggd dator stoppar snarkningar från sängkamraten genom att ändra den skyldiges huvudställning tills snarkandet upphör.

Det är tyska forskare som har uppfunnit kudden som ska sätta stopp för irriterande snarkningar i sovrummet. En prototyp av kudden har nyligen visats på en hälsokonferens i Tyskland.

Kudden är kopplad till en dator, stor som en bok, som till exempel kan ligga på nattduksbordet. När datorn registrerar snarkljuden antingen reducerar eller ökar den ett antal luftfickor inne i kudden. På så sätt ändras huvudets position, så att luftströmmen i näsan underlättas och snarkningarna minimeras, förklarar Daryoush Bazargani, professor i datalogi vid universitetet i Rostock.

Den ergonomiska kudden kan även användas till att massera nacken och en lång rad amerikanska företag har redan visat intresse för tillverkning av kudden.

"Jag uppfann kudden därför att jag själv snarkar. Jag har testat alla möjliga produkter, men ingenting har fungerat”, säger Bazargani, som hoppas att alla som i framtiden kommer att använda kudden får en lugnare sömn.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Specialglasögon för spel i 3d

Specialglasögon för spel i 3d

Nvidia 3D Vision kräver en bildskärm som klarar 120 hertz. Glasögonen stänger bilden för ett öga i taget och på så sätt upplever man bilden i 3d.

Läs mer

Kopiera VHS-band till dvd

Kopiera VHS-band till dvd

Nu kan du rädda innehållet på dina gamla videoband med hjälp av HP:s nya dvd-brännare.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer